Vlada Srbije: Japanu 500.000 evra zbog poplava, voćarima mineralno đubrivo

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da Japanu uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 500.000 evra zbog poplava u toj zemlji u kojima je stradalo oko 200 osoba i pričinjena ogromna materijalna šteta.
Vlada Srbije: Japanu 500.000 evra zbog poplava, voćarima mineralno đubrivo
Foto: 021.rs
"Imajući u vidu dosadašnju pomoć koju je Japan pružao Srbiji za vreme poplava 2014. godine, kada je Vlada Japana uputila pet miliona evra pomoći, a gradjani više od dva miliona evra, kao i razne donacije koje su usledile, Vlada Srbije odlučila je da u skladu sa svojim mogućnostima da doprinos saniranju štete koja je pogodila narod nama prijateljske zemlje", piše u saopštenju.
 
Voćarima mineralno đubrivo
 
Vlada je danas dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči 3.436.850 kilograma mineralnog djubriva KAN 27% N poljoprivrednicima koji ove godine imaju prijavljene površine pod voćem.
 
"Neophodno je da se jedinicima lokalne samouprave podnesu prijave u roku od deset dana od dana objavljivanja javnog poziva", navela je Vlada Srbije.
 
Poljoprivrednici mogu da preuzmu 300 kilograma đubriva po hektaru, najviše za jedan hektar površine pod voćem.
  • DonJuan

    13.07.2018 13:17
    Ono kad hoces da ispadnes baja a nema pas za sta da te ujede... Kao kum na srpskoj svadbi, kiti muziku hiljadarama da se pokaze, a posle jede hleba i pastete pola godine hahahahahahah
  • zabezeknuta

    12.07.2018 21:31
    To je za siromasnu Srbiju ogroman novac, a prebogatom Japanu nece znaciti ama bas nista sem u smislu lepog gesta. Drugo, ako su bili spremni da daju fudbalerima 10 miliona zasto onda Japanu salju samo 5% te sume?
  • Prava odluka

    12.07.2018 18:24
    Go Nipon!
    Podržavam.
    Japanci su u vreme Obrenovca poslali veliku pomoć.
    Mudro, poslali su i flaširanu vodu, konkretno.
    Jednaka stvar je sada i njima potrebna.
    Velika područja na severu Japana su bez pijaće vode zbog nevremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija