"Da se objasni građanima da Srbija sarađuje sa NATO"

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO Džejms Apaturaj ističe da saradnja Srbije sa Rusijom nije u suprotnosti sa saradnjom Beograda sa NATO.
"Da se objasni građanima da Srbija sarađuje sa NATO"
Foto: Pixabay
On je naglasio da vojna alijansa ima puno poštovanje prema vojnoj neutralnosti Srbije.
 
"NATO ne postavlja nikakva ograničenja saradnji sa Srbijom zbog tesne saradnje Beograda sa Rusijom. I mi bi želeli da imamo bolje odnose sa Rusijom", naveo je. 
 
Apaturaj je dodao da bi NATO želeo više javne diplomatije u Srbiji, da se građanima objasni šta sve zemlja radi sa vojnom alijansom. 
 
"To je važno kako bi građani shvatili da postoji dobar odnos između nas i da želimo još više saradnje", poručio je. 
 
Apaturaj je ukazao da NATO sarađuje mnogo sa Srbijom i da ima i svoju kancelariju preko koje pomaže i podržava Srbiju u reformi odbrane. Naglašava da postoje i zajedničke vežbe, preko kojih Vojska Srbije može da uči kako da bolje sarađuje sa vojskama drugih zemalja. 
 
Najavio je da će uskoro u Srbiji biti održana velika vežba za reagovanje u vanrednim situacijama, na kojoj će se vežbati reakcija civilnih organizacija i vojske na elementarne nepogode i incidente. Ukazao je da će na vežbu doći partneri iz mnogih krajeva sveta.
  • Обсервер

    13.07.2018 10:48
    Шпијунчине
    Срамота, увели смо легалне шпијунчине, који ће да нам подмећу клипове, а да се не би мучили, као пре 18 година, тј. да покрећу толику технику. Трошак је то био бато, овако ће јевтиније да прођу, а и дишу нам за врат.
  • Komifo

    13.07.2018 10:32
    @Neka probaju

    Siguran sam da drhture u strahu od tvog napada praznom pivskom flašom s kauča.
  • Neka probaju

    12.07.2018 21:33
    Samo ovo...
    Kada bi NATO pokušao da stacionira trupe na teritoriji Srbije - videli bi koliko sarađujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija