Savez za Srbiju: Useljavaju zgrade u Beogradu na vodi bez kanalizacije i upotrebne dozvole

Odbornička grupa "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda "čestitala" je danas bivšem i sadašnjem gradonačelniku glavnog grada, Siniši Malom i Zoranu Radojičiću, na useljenju dve stambene zgrade u 'Beogradu na vodi' koje kako se navodi, "nemaju kanalizaciju i upotrebnu dozvolu".
Savez za Srbiju: Useljavaju zgrade u Beogradu na vodi bez kanalizacije i upotrebne dozvole
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zamenik šefa odbornika "Saveza za Srbiju" i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović naveo je u saopštenju da je završetak ta dva stambena objekta usledio "nakon tri godine rada, što je vreme za koje bi sposobnija gradska vlast uradila prvu liniju metroa ili novi most u Beogradu".
 
"Sramno je da ministar finansija i gradonačelnik ovako vredjaju inteligenciju naših gradjana. Da ironija bude veća, zgrade nemaju kanalizaciju ni upotrebnu dozvolu. Oni umesto da dovode kanalizaciju u prigradska naselja, grade nove zgrade u centru grada bez kanalizacije", naveo je Jovanović.
 
Ocenio je da je "jedina dobra stvar to što ovim tempom strateško zemljište u Savskom amfiteatru neće još decenijama biti trajno uzurpirano, tako da će nova vlast imati mogućnost da izvrši njegovu prenamenu u interesu svih Beogradjana".
 
"Budući da je Siniša Mali izjavio da će Srbija ove godine zabeležiti rast od 4,6 odsto zahvaljujući ovim dvema zgradama, predlažemo da se izgrade još dve, kako bi rast skočio na 9,2 odsto. Ovom metodom, Malom neće izmaći Nobelova nagrada za ekonomiju", rekao je Jovanović.
 
Zamenik šefa odbornika "Saveza za Srbiju" pozvao je Malog i Radojičića "da se uozbilje i da prekinu sa banalnom i površnom propagandom", jer Beogradjani, kako je ocenio, "žive sve lošije, a nijedan ozbiljniji problem nije rešen u prethodnih šest godina".
  • Neko

    13.07.2018 17:12
    Tako me ona stvar za bg,ne mogu vam opisati.
  • 123

    13.07.2018 14:36
    Beograd ima vrlo ozbiljnih problema.
    Kanalizacija - nema je 35% stanovnika, uliva se u potoke, rečiće, kišnu kanalizaciju, rukavce...
    Saobraćaj - Prosečna brzina automobila u špicu je 7-15 km/č.
    Transport - Autobusi GSP-a su prepuni i čekaju se, a preduzeće u minusu 100 mil. EUR.
    Obilaznica nije završena, kamioni špartaju Beogradom.
    Gradnja bez imalo stila, zelenila, kvaliteta, usklađenosti, standarda je trajno uništila izgled grada.
    Deponija sa milionima tona đubreta koje se ne procesuira na 7km od centra grada.
    Fale fabrike za preradu otpadnih voda, sve ide u reke i zemlju.
    Prljavština svuda (nije samo do vlasti, više do mentaliteta)
    Ok, nema se novca, ali ovo uopšte nisu prioriteti grada, ovu vlast to ne brine. Potpuno izgubljeno vreme za Beograd.
  • dragana

    13.07.2018 13:05
    Most
    Prođe skoro 20 godina od obnove trećeg mosta u Novom Sadu, koji nije značajan samo za novosađane, već za celu Srbiju, još ga grade, kraj se ne nazire....Valjda tim parama finansiraju BW, zato su te zgrade toliko napredne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija