Predloženo da se porez na imovinu plaća tek nakon što stigne rešenje

Ubuduće se porez na imovinu neće plaćati akontativno na osnovu rešenja iz prethodne godine, već tek kada rešenje bude doneto, predviđa radna verzija izmene Zakona o porezu na imovinu.
Predloženo da se porez na imovinu plaća tek nakon što stigne rešenje
Foto: 021
Kako "Blic" nezvanično saznaje, Ministarstvo finansija izradilo je radnu verziju izmena Zakona, a do sada je stiglo 168 sugestija raznih organizacija. Verzija koja će biti upućena Skupštini biće poznata tek kada te sugestije budu razmotrene, usvojene ili odbačene.
 
Jedna od novina u radnoj verziji je ta da se ukida akontativno plaćanje poreza na imovinu 15. februara i 15. avgusta, što se do sada plaćalo na osnovu rešenja iz prethodne godine.
 
Ukoliko ovaj predlog bude usvojen, obveznici neće imati obavezu da plaćaju porez dok ne dobiju konačno rešenje o tome.
 
Podsetimo, više godina za redom se događalo da građanima poreska rešenja stignu sredinom godine, a da rate poreza plaćaju na osnovu rešenja iz prethodne godine. I dok su građani uredno dobijali rok do kada treba da plate određenu ratu, inače će morati da plaćaju penale za kašnjenje, nije postojao rok u godini do kad poreske uprave treba građanima da dostave rešenja.
 
Dodajmo još podatak da su Novosađani među najurednijim platišama kada je u pitanju porez na imovinu, i naplativost je veća od 90 odsto.
 
Rok za plaćanje treće rate poreza za ovu godinu je 15. avgust.
  • Goran

    08.08.2018 23:05
    Konacno nesto
    A bilo bih i normalno da imamo prava da platimo do kraja kalendarske godine a ne kakd njima zafali novaca u budzetu.Vazno je da sam ja platio porez .Dali 1 sptembra ili 2 februara to je samo moja odluka a ne tamo nekog ko je vec razrezao harac!
  • Marko

    08.08.2018 12:47
    Los predlog.
    Svako malo neko ce se praviti nevest, kao nije stigao racun.
  • s

    08.08.2018 08:54
    A da se malo ukine porez na stan u kom ste prijavljeni, naravno ok mi je da se placa na onaj drugi, treci, peti stan i svaki + stan, sve veci i veci porez da bude, a.... da to ne odgovara zakonodavcima jer oni broje stanove kao 25-ti, 26-ti 35-ti stan.., jbg moze im se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.