Legija duguje milione za suđenje

Miloradu Ulemeku ispostavljen je račun od preko 2 miliona dinara na ime sudskih troškova u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Miloradu Ulemeku ispostavljen je račun od preko 2 miliona dinara na ime sudskih troškova u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Za ubistvo predsednika Vlade, nekadašnji prvi čovek rasformirane Jedinice za specijalne operacije osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora. Ulemeka najviše koštaju troškovi branioca po službenoj dužnosti od 538.450 dinara, pišu Večernje novosti.

Sud je obračunao i da je za dovođenje Ulemeka na pretrese iz pritvorske jedinice utrošeno 52.608 dinara. Troškovi za lečenje u pritvoru i obavljanje medicinskih analiza koštaju 23.467 dinara.

Zajedno sa Zvezdanom Jovanovićem, Ninoslavom Konstantinovićem, Aleksandrom Simovićem, Vladimirom Milisavljevićem, Sretkom Kalinićem, Milanom Jurišićem Juretom, Dušanom Krsmanovićem, Sašom Pejakovićem, Branislavom Bezarovićem i Željkom Tojagom, koji su takođe osuđeni zbog učešća u ubistvu Đinđića, moraće da podeli troškove koje su imali punomoćnici porodice pokojnog premijera. Tako će morati solidarno da plate skoro 1,9 miliona dinara.

Na ime Instituta za sudsku medicinu platiće solidarno i 37.830 dinara na ime troškova obdukcije pokojnog premijera, kao i za davanje stručnog nalaza i mišljenja. Pored toga moraće da plate i putne troškove svedoka, koji su to tražili u visini od 13.800 dinara, kao i dolazak veštaka koji su ispostavili račun od 213.000 dinara.

Nadalje, DNK veštačenje košta ih 10.000 dinara, koliko i veštačenje vozila "pasat" koje su koristili na dan atentata. Tokom postupka veliki broj spisa je prevođen sa srpskog na nemački jezik i obratno, kao i na engleski, a sve to košta 322.627 dinara. Solidarno će morati da plate i simultani prevod kad su saslušavani veštaci sa Instituta u Visbadenu od 1.488 evra.

  • dada

    14.02.2011 16:48
    Kadija te tuži, kadija ti naplati…

    Daleko od toga da pravdam ili branim Ulemeka. O njemu sve najgore! Al’ da država nekoga tuži i sudi, pa da mu naplati sudske troškove, ma koliko bio kriv? E, to mi ne liči ni na Solženjicov Gulag! Država nam, očito, imuna nije od raznoraznih nebuloza! Pomišljam samo da bi i mene mogli da tuže, osude i traže da sve to platim. A šta ako se kroz 32 godine pokaže da krivica nije moja? Oće l’ mi vratiti barem sudske troškove?
  • kalimero

    11.02.2011 11:09
    DA LI SVI ROBIJASI PLACAJU SUDSKE PROCESE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.