Inicijativa za povratak imovine Vojvodine

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je Glavni odbor te partije doneo odluku da pokrene pitanje vraćanja imovine i izvornih prihoda Vojvodini.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je Glavni odbor te partije doneo odluku da pokrene pitanje vraćanja imovine i izvornih prihoda Vojvodini.

Kostreš je rekao da su prošli svi ustavni i zakonski rokovi za donošenje zakona o imovini Vojvodine i zakona o prihodima pokrajine. On je dodao da je donošenje tih zakona ujedno i jedan od preduslova za nastavak evropskih integracija Srbije.

"Nećemo ucenjivati partnere u vladajućoj koaliciji, ali ćemo snagom argumenata objasniti da je donošenje tih zakona od životnog interesa za građane Vojvodine i za evropske integracije države", naveo je Kostreš. On je dodao da je LSV svesna da proces vraćanja imovine i prihoda Vojvodini neće biti ni brz ni lak, pošto postoje velike razlike i u vladajućoj koaliciji u pogledu tih pitanja.

Prema njegovim rečima, i podaci Republičkog zavoda za statistiku o siromašenju Vojvodine u odnosu na Beograd i ostatak Srbije jasno govore da je pitanje imovine i izvornih prihoda neophodno hitno rešavati. "Samo sa imovinom i izvornim prihodima jedan region može da upravlja svojom sudbinom", ocenio je Kostreš.

  • Scotch Bonnet

    12.02.2011 08:09
    LSV
    http://www.slobodnavojvodina.org/index.php?option=com_content&view=article&id=705:sve-dublje-propadanje-i-agonija-lsv&catid=41:politika&Itemid=55#JOSC_TOP
  • Dr Petrović

    12.02.2011 06:20
    Cena vaše usluge
    Kada se probudim i pogledam u ogledalo, shvatim da su to jedine pozitivne promene koje primećujem.







    U odnosu na vas, bando lenja i samoživa
  • YATA

    11.02.2011 19:26
    suština izmiče
    Tačno je da se čitavo zalaganje za autonomiju Vojvodine - i sve što uz to ide (imovina, izvorni prihodi) - kod LSV, kako danas vidimo, svelo na ono: "zašto Vojvodinu pljačka BG, kad mi to mi to isto možemo da radimo ovde i odavde?" I žalosno je što ne postoji autohtona vojvođanska politička opcija (osim, možda, SVM)koja ima snagu da ovo pitanje postavi na snažan način. No bez obzira što ga (iznova) pokreće kompromitovana i desetkovana LSV, ovo pitanje JESTE SUŠTINSKO za prosperitet Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija