Sindikat se dogovorio sa Dačićem

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić postigli su na večerašnjem sastanku saglasnost da se usvoji predlog Posebnog kolektivnog ugovora.

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić postigli su na večerašnjem sastanku saglasnost da se usvoji predlog Posebnog kolektivnog ugovora.

Na sastanku su rešene sve sporne tačke u predlogu kolektivnog ugovora. Dogovoreno je da osnovica plate za policijske službenike bude izjednačena sa osnovicom plate pripadnika Vojske Srbije. Do kraja sledeće nedelje biće potpisan Posebni kolektivni ugovor od strane Vlade Republike Srbije i predstavnika reprezentativnih sindikata policije. Do primene ugovora nastaviće se putem različitih mera poboljšanje materijalnog položaja policije.

- Ovo je kruna naših zajedničkih napora u proteklih godinu dana. Napokon su za pripadnike policije obezbeđeni ravnopravni uslovi zarade kao za zaposlene u ostalim državnim službama. Nakon potpisivanja zajedničke izjave sa ministrom Ivicom Dačićem, Policijski sindikat Srbije odustaće od štrajka koji je bio najavljen – kaže predsednik PSS Veljko Mijailović.

  • T-Rex

    18.02.2011 17:01
    @Sosa
    To za dzedzanje na mostu sam i ja primetio. Inace, stoje na delu mosta na kojem je zabranjeno zaustavljanje i na tom delu zaustavljaju vozila, sto je protiv zakona.

    Razmisljao sam da ih slikam danas, kako su parkirali namostu i da zovem inspekciju i Parking servis da ih uklone, ali...
  • sosa

    17.02.2011 21:26
    a zato opet dzedze na mostu i iskacu iz kola
    sta sad treba nadoknaditi propusteno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija