Montgomeri kroji Nikolićev imidž

Bivši ambasador SAD Vilijam Montgomeri radi na imidžu lidera SNS Tomislava Nikolića za platu od 7.500 evra.

Bivši ambasador SAD Vilijam Montgomeri radi na imidžu lidera SNS Tomislava Nikolića za platu od 7.500 evra.

Montgomeri pomaže Nikoliću da popravi imidž o stranci u SAD i EU, ali i da osvoji vlast u Srbiji, piše "Blic". U formularu koji je Montgomeri popunio jer je kao američki lobista obavezan da prijavi svaki ugovor sa strancima, kao glavni cilj posla navodi se da SNS "kao domaća partija, želi da kroz demokratski proces pobedi na predstojećim nacionalnim i lokalnim izborima".

Ugovor su Nikolić i Montgomeri potpisali 18. septembra 2010. godine i on je dostupan na sajtu američkog ministarstva pravde (www.fara.gov). Kao metod rada opisuje se da će Montgomeri "kroz redovne nedeljne susrete sa predsednikom stranke i njegovim savetnicima, kao i kroz periodične pisane analitičke izveštaje raditi na poboljšanju imidža SNS i pomoći da se transformiše u prihvatljivu evropsku demokratsku partiju desnog centra".

Takođe, on će SNS savetovati o tome šta su "crvene linije" čije bi prelaženje u SAD i zemljama EU bilo shvaćeno vrlo negativno. Na molbu da otkrije kako je došlo do saradnje, da li će biti nastavljena i da li je Nikolić "zahtevan klijent", Montgomeri je objasnio da "ne bi bilo profesionalno da komentariše odnos sa bilo kojim klijentom".

  • BUNTOVNIK S RAZLOGOM

    18.02.2011 15:10
    ************
    Neka mi sad jos samo neko od ovih presvucenih radikala kaze da su ostale partije pod uticajem i finansirane od strane stranih agentura!!!
    Pa bili su u pravu radikali kada su ih anatemisali.
    SNS je najljigavija politicka opcija na politickoj sceni srbije!
  • ne cudim se

    18.02.2011 15:04
    narode,opameti se vec jednom!!!
    Sta je sad,zar majcica Rusija vise nije jedina na svetu?
    Ma sve njih zabole za narod i Srbiju!
  • Shomy

    18.02.2011 14:34
    raga
    Mondgomeri je isluzena Americka raga, koja ni njima ne treba, ali je zato uzjahao mnoge domace budale pa ih sada lepo muze na konto stare slave.
    Ali takvih Mondgomerija u Srbiji ima ko g..... i svaka staranka ima na svom platnom spisku bar po nekoliko. Zuti su tu najdalje odmakli. Oni otimaju od sopstvene sirotinje raje i trpaju eure u dupe raznim belosvetskim hohstaplerima. Doduse, trpaju i sebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.