Uvozili breskve i kao srpske ih prodavali Rusima

Pripadnici MUP-a uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Rusije.
Uvozili breskve i kao srpske ih prodavali Rusima
Foto: Pixabay
Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Poreskom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, pranja novca i poreske utaje uhapsila odgovorno lice preduzeća "Coja Promet" A.C. (63) i zastupnika tog preduzeća A.C. (35), odgovorna lica preduzeća "Citrum AKZ" N.C. (36) i Z. C. (62), kao i odgovorno lice firme "D&B Trans" B.K. (41).
 
Privedena su i 54 poljoprivredna proizvođača sa teritorije Beograda, Kragujevca, Smedereva, Smederevske Palanke, Topole...
 
Krivična prijava je podneta i protiv privrednog društva "Coja Promet".
 
Sumnja se da su dvojica uhapšenih iz preduzeća "Coja Promet" tokom 2017. i 2018. godine, preko tri privredna društva iz Beograda, Aleksinca i Preševa organizovali uvoz breskvi i nektarina iz Grčke i za to voće, preko poljoprivrednih dobavljača, sačinjavali lažnu dokumentaciju o navodnom otkupu, kako bi ga prikazali kao domaće. 
 
Sumnja se da su potom breskve i nektarine, preko preduzeća "Coja Promet",  izvožene u Rusiju, suprotno sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje i Uredbi o evidenciji izvoznika voća i povrća. 
 
Na taj način privrednom društvu "Coja promet" pribavljena je protivpravna imovinska korist od oko 105 miliona dinara. 
  • Korto

    20.02.2019 20:28
    Tradicionalno domaćinovanje
    Samo najbolje za braću po krstu! Dobro su prošli što su samo o poreklu slagali, makar nisu otrovne ili crvljive poslali pa da se sramotimo pred Putinkom.
  • Volim breskve

    20.02.2019 10:38
    Gde ćeš bolje od grčkih breskvi...
  • mmm

    20.02.2019 10:06
    lud zbunjenog
    ne znamo ni sta hocemo i sta nam je korist a sta steta i nama i Rusima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.