VIDEO: Protest studenata "Mislim, dakle hapsi me" do RTS, 6. aprila veliki skup

Studenti Beogradskog univerziteta, koji su u protetsnoj šetnji stigli do zgrade RTS-a, poručili su da traže slobodu medija, kako bi se "čula njihova reč", jer na to "imaju pravo".
VIDEO: Protest studenata "Mislim, dakle hapsi me" do RTS, 6. aprila veliki skup
Foto: Screenshot
"Omladina jeste Srbija", rekla je Ana Knežević, studentkinja Fizičkog fakulteta, obraćajući se okupljenima ispred ulaza u RTS, koji su skandirali "Hoćemo medije".
 
Ona je kazala da vlast hapsi studente, čak i srednjoškolce, pokazujući time "da svesno pribegava represiji". "Mi smo snaga naroda, sposobni da uvedemo korenite promene, zato nas zastrašuju", rekla je Knežević.
 
Prema njenim rečima, studenti "ne traže, već zahtevaju promene". Ona je poručila vlasti da "prizna da nije sposobna da vodi državu i da zato treba da ode".
 
"Nemate toliko prostora u zatvorima, koliko je slobodomsilećih ljudi", rekla je Knežević, govoreći o vlastima.
 
Studenti su pred zgradom RTS-a skandirali "Nije srpski ćutati" i "RTS-SNS". Skup je završen, uz najavu da planiraju za 6. april, kada se obeležava Dan studenata, veliki protest svih studenata.
 
Kod zgrade je bilo svega nekoliko običnih policajaca u uniformi, a saobraćajna policija je obezbeđivala trasu, kojom su se kretali studenti.
 
  • Piplfoks

    21.03.2019 14:11
    @sonja

    A vi kojima je 'država podarila život' nazad za pult, neće se prilozi sami staviti u pljeskavicu.
  • Tea

    21.03.2019 07:28
    Sta je student? Nedovrsen proizvod, malo stariji punoletnik, dosta njih nece nikad ni biti akademski gradjanin. A vi koji cete to postati, tad se bavite politikom i uredjivanjem drustva, do tada na sniclu u menzu i knjige u sake da se uci.
  • Gorki

    21.03.2019 06:54
    @ilije i slični
    U ovoj zemlji radim i plaćam junački porez na sve što zaradim i prometnem. Žrtvovaću se, kad već nisam otišao, školovati od plaćenog poreza decu i onda otići za njima. Ako ne pobedimo, naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija