Helsinški odbor: Tabloidi i predsednik ugrožavaju bezbednost Rade Trajković

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je danas da spekulacijama o svedočenju predsednice Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rade Trajković, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, tabloidi Informer i Alo, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ugrožavaju njenu bezbednost.
Helsinški odbor je naveo da su ti naslovi pored poziva na linč, takodje primer napada na ličnost i njen integritet.
 
"Predsednik Vučić se od ubistva Olivera Ivanovića meša u istražni postupak tako što unapred amnestira neke od svojih najbližih saradnika poput Milana Radoičića", navodi se u saopštenju.
 
Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković ranije je izjavila da su napadi na nju i navodi da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa "priprema za mnogo teži čin" usmeren prema njoj.
 
Predsednik Aleksandar Vučić je u četvrtak na konferenciji za novinare pokazao dokument sa pečatom "Tužilaštva Republike Kosovo" koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP u kojoj je navela da su Ivanovića "stalno pratile" srpske bezbednosne službe, uz komentar "vidite vi kakav je lažov, ta žena".
  • MilijanaLakić

    22.04.2019 08:14
    gospođa ne govori istinu
    A ovo sad Biserko brani Trajkovićku? Ma koga briga za nju i njenu NVO? Upoznali smo ih obe jako dobro kao osvedočene mrziteljke svega srpskog,nema tu ništa novo
  • Banacan

    22.04.2019 07:25
    RVosha •
    Amebe i beskicmenjaci zive kratko , a " ljudi" puni mrznje zive u patnji a umiru dugo i bolno! Kombinacija ove dve vrste si ti talog i dno svakoga drustva.
  • Mile

    22.04.2019 07:06
    Istina mora izaci
    Verujem ovoj zeni a ne Helsinskom odboru, zena ima petlju da im kaze u oci istinu. Krajnje je vreme da nas kvalitetni ljudi povedu. Ovi manipulanti koji vladaju Srbijom nanose mnogo stete, narodu pre svega u medjusobnim odnosima a onda i drustvu u celini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.