Bajatović: Biće Južnog toka

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da nema sumnje da će najveći tranzitni pravac za transport gasa na teritoriji Evrope "Južni tok" biti građen.
Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da nema sumnje da će najveći tranzitni pravac za transport gasa na teritoriji Evrope "Južni tok" biti građen.

"To će se dešavati ove decenije i to vrlo brzo, u naredne dve, tri godine", rekao je Bajatović gostujući na TV B92. Bajatović je dodao da će svi detalji o izgradnji Južnog toka i kroz Srbiju biti prezentovani u hotelu Hajat.

Dobro bi bilo da dobijemo informacije i šta se dešava sa drugim delom Južnog toka, kada je reč o Crnomorskoj trasi ispod mora, kao i kakva je situacija u Bugarskoj, rekao je Bajatović.

Upitan da li će od premijera Rusije Vladimira Putina, koji sutra boravi u Beogradu, tražiti potvrdu da su pisanja pojedinih ruskih medija o alternativama izgradnji koja bi isključila Srbiju samo "puko nagađanje"i da nisu utemeljena, Bajatović je kazao da misli da će o tome sa ruskim premijerom razgovarati predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković.

Bajatović je ukazao i da je ugovor o osnivanju osiguravajuće kompanije "Sogas Srbija", kao zajedničkog preduzeća "Srbijagasa" i "Gasproma" spreman za potpisivanje, ali da verovatno neće biti potpisan tokom zvaničnog protokola. "Taj ugovor, bez obzira što nije u okviru zvaničnog protokola trebalo bi da bude potpisan sutra ili prekosutra. Moramo da ga potpišemo da bi išao na antimonopolsku komisiju", dodao je on.

Odgovarajući na pitanje da li su Rusi zainteresovani za privatizaciju EPS-a kada do nje, i ukoliko dođe, Bajatović je odgovorio da su Rusi i ranije bili za to zainteresovani. "I ranije je bilo interesovanja Rusije, ali mislim da naša država ne treba da ide u privatizaciju Elektroprivrede Srbije, jer dobrim delom naša privreda postoji zahvaljujući EPS-u", rekao je Bajatović naglašavajući da je to njegov lični stav.

Putin: Gasovod će biti realizovan

Predsednik vlade Ruske federacije Vladimir Putin potvrdio je danas u Ljubljani da će gasovod Južni tok biti realizovan i istakao da će od njega imati koristi sve evropske države.

Premijer Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u prvu zvaničnu posetu Sloveniji, gde je razgovarao sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, nakon čega su premijeri dve države održali konferenciju za oko dve stotine stranih i domaćih izveštaca i članova njihovih ekipa.

  • Biljana

    23.03.2011 14:12
    U redu je s Južnim tokom
    Ima Bajatovic i lepših slika! Gde ste mu našli baš ovu ovakvu!A ova klackalica sa neizvesnošću je rezultat različitih interesnih grupa koji plasiraju svoje želje po raznim medijima!!!!
  • 23.03.2011 04:29
    1
    Hoce biti, nece biti Juzni tok,e pa z...le me za severni, juzni tok,a ako bude komentara pa bit ce posla, e pa nece biti, posto je gorivo a gas za domacinstva.... a NIS ruski

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.