Toplanama mazut za 41 dinar

Vlada Srbije odobrila je toplanama da pozajmljeni mazut iz robnih rezervi otplaćuju po ceni od 41 dinar za litar, izjavio je danas direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić.

Vlada Srbije odobrila je toplanama da pozajmljeni mazut iz robnih rezervi otplaćuju po ceni od 41 dinar za litar, izjavio je danas direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić. On je kazao da je tu odluku Vlada Srbije donela na sinoćnoj telefonskoj sednici.

Tasić je kazao da je odlučeno da razlika do pune tržišne cene mazuta, koja je u ovom trenutku 53,6 dinara, bude nadoknađena iz budžeta. "Cena od 41 dinar po kojoj će 32 toplane u Srbiji otplatiti pozajmicu od 20.000 tona mazuta iz novembra 2010. godine, ogromna je pomoć toplanama", kazao je on. Prema rečima Tasića, skoro sve toplane u Srbiji, osim novosadske i beogradske, duguju mazut robnim rezervama.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović rekao je ranije da toplane u Srbiji imaju veliki problem da vrate pozajmljeni mazut iz Robnih rezervi, jer im građani duguju za grejanje. Stojanović je kazao da su toplane koje koriste mazut za grejanje tokom zimske sezone morale da traže pozajmicu tog energenta iz Robnih rezervi, jer im Naftna industrija Srbije (NIS) nije odobrila odloženo plaćanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija