Presuda Šešelju 4. maja

Haški tribunal saopštio je danas da će presuda predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju biti izrečena 4. maja.
Haški tribunal saopštio je danas da će presuda predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju biti izrečena 4. maja.

Nakon odluke sudija o raspravi po pravilu 98, tokom koje će se odrediti da li je tužilaštvo iznelo slučaj i da li je potrebno izvođenje dokaza odbrane, znaće se da li će se proces nastaviti.

Šešelj je, u sudskoj raspravi održanoj 9. marta, zatražio odštetu od 10 miliona evra i ponovio svoj zahtev da veće donese oslobađajuću presudu pošto tužilaštvo, kako je istakao, nije ništa dokazalo i ni na čemu ne temelji optužbu protiv njega.

Šešelju, koji se u pritvoru Tribunala nalazi od februara 2003. godine, kada se dobrovoljno predao, sudi se za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

Šešelj, kome se sudi od novembra 2007. godine, u januaru 2009. je dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet, po nalogu Pretresnog veća, zaštićen od javnosti.

Lider radikala je u julu 2009. godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, a u februaru 2010. drugi put je optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

  • Radenko

    25.03.2011 11:36
    Cetnicima prodajem rakiju i gibanice, da im se nadje u zemunicama.
  • Vlada

    25.03.2011 07:25
    Vojvoda je vrač? Pa to mnogo toga objašnjava...
  • Nezainteresovan

    25.03.2011 00:15
    Vojvoda je vraca
    Dragi autonomasi, ni vasa nece do zore goreti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija