Vojvodina dobija kancelariju u Briselu

Vlada Srbije danas je usvojila predlog da Vojvodina osnuje predstavništvo u Briselu.

Vlada Srbije danas je usvojila predlog da Vojvodina osnuje predstavništvo u Briselu. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozdravio je danas odluku Vlade Srbije da podrži preporuku da se u Briselu otvori kancelarija Vojvodine.

"Nama je to predstavništvo izuzetno značajno zbog toga što je važno da stvorimo institucionalni i kadrovski kapacitet da u trenutku kada Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji što više sredstava iz evropskih fondova dobijemo za dalji razvoj privrede u Pokrajini, za razvoj infrastrukture, zdravstva i obrazovanja", naveo je Pajtić u izjavi za javnost.

Najavio je da će se sledeće nedelje predstavnici Fonda za evropske poslove Vojvodine dogovoriti sa predstavnicima Misije Srbije u Briselu o tome šta je potrebno dalje učiniti. Pajtić je kazao da će Vojvodinu u Briselu predstavljati "najstručniji i najprofesionalniji ljudi", koji će, pored znanja engleskog jezika i završenog fakulteta, morati da imaju i diplomatsko iskustvo ili završenu Diplomatsku akademiju.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazio je danas zadovoljstvo odlukom Vlade Srbije kojom se podržava otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu i ocenio da se tako cela Srbija pribl Potpredsednica Skupštine Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izrazila je zadovoljstvo povodom današnje odluke Vlade Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije Vojvodine u Briselu.
  • Scotch Bonnet

    25.03.2011 13:39
    Strpljivo
    Samo strpljivo i bice nasa Vosa slobodna.
  • Andro

    25.03.2011 07:57
    !!!
    Čestitam. Samo pametno i polako...
  • sale novosadjanin

    25.03.2011 06:55
    da nije
    ovo jos jedna podvala bgd,mne i bih stranaka?
    ko ce tamo raditi?ciji kadar?.........?
    VOJVODINA VOJVODJANIMA BEZ BGD,MNE I BIH STRANAKA!!!1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.