Ipak sutra o ponudi za kupovinu Telekoma

Radna grupa za sprovođenje tendera za prodaju 51 odsto vlasništva Telekoma Srbija saopštiće sutra predlog Vladi u vezi sa ponudom "Telekoma Austrija", najavio je šef te radne grupe Vuk Đoković.
Radna grupa za sprovođenje tendera za prodaju 51 odsto vlasništva Telekoma Srbija saopštiće sutra predlog Vladi u vezi sa ponudom "Telekoma Austrija", najavio je danas šef te radne grupe Vuk Đoković. On je rekao da je radna grupa analizirala ponudu "Telekoma Austrija" i da će u utorak u 14 sati saopštiti svoju preporuku Vladi kako da postupi u vezi sa ponudom.

Austrijska kompanija je u ponedeljak, 21. marta jedina dostavila ponudu od 950 miliona evra za kapital "Telekoma Srbija" i 450 miliona evra za investicije u naredne tri godine.

Premijer Cvetković je demantovao da se sa "Telekomom Austrija" vode pregovori o prodaji "Telekoma Srbije" i podsetio da je Radna grupa u obavezi da pet radnih dana, posle dostavljanja ponude (u ponedeljak, 21. marta), donese predlog šta će biti sa tim tenderom.

Inače, tendersku dokumentaciju za preuzimanje dela kapitala "Telekoma Srbija" otkupilo je sedam kompanija: "Dojče telekom", "Telekom Austrija", "Amerika movil", "Veder investment", "Turksel", "Vimpelkom" i "Frans telekom" koji je, međuvremenu, odustao od učešća na tenderu.
Prema zvaničnim podacima kompanije, "Telekom Srbije" poseduje "Telekom Srpske" u Bosni i Hercegovini i kompaniju "M:tel" u Crnoj Gori, tako da će kupac morati da dobije dozvole i od nadležnih antimonopolskih institucija i u tim susednim državama.

U vlasničkoj strukturi, država Srbija trenutno ima većinski udeo od 80 odsto akcija u "Telekomu Srbije", dok OTE, u kojem "Dojče telekom" poseduje 30 odsto akcija, ima 20 odsto deonica srpske telekomunikacione kompanije. "Telekom Srbije" je u 2009. godini ostvario profit od 13,3 milijarde dinara i po tome je bio kompanija sa najvećom neto dobiti na tržištu naše zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija