5.000 potpisa protiv ukidanja Ministarstva nauke

Peticija sa oko 5.500 potpisa doktora nauka, naučnih radnika, akademika i građana nezadovoljnih odlukom o ukidanju ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, predata je danas u Beogradu predsedniku Srbije Borisu Tadiću.
Peticija sa oko 5.500 potpisa doktora nauka, naučnih radnika, akademika i građana nezadovoljnih odlukom o ukidanju ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, predata je danas u Beogradu predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Predstavnik organizacije "Reci NE tim" koja je inicirala akciju, Nemanja Đorđević, rekao je novinarima ispred Predsedništva Srbije da će peticiju predati i predsedniku vlade Mirku Cvetkoviću. "Odluka o ukidanju ministartstva, odnosno pripajanje ministarstvu prosvete, nepromišljena je greška", rekao je Đorđević, koji radi u Naučno-istraživačkoj stanici "Petnica".

On je istakao da peticija nema veze s dnevno političkim dešavanjima i dodao da su potpisi prikupljeni za oko 10 dana. Organizatori su istakli da će nakon predaje peticije, četiri igračke nazvane po srpskim naučnicima Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu, Milutinu Milankoviću i Mihailu Petroviću Alasu simbolično biti poslate "u rasejanje na četiri strane sveta", uz poruku da je Srbija ostala bez ministarstva nauke.
  • janko

    28.03.2011 17:06
    nauka
    sta ce nam nauka, evo priliv mozgova iz beha.
  • Skali

    28.03.2011 10:50
    Bruka
    Vazno da imamo ministarstvo vera... Sta ce nam nauka? Naopako da dobijemo ucen narod, lakse je voditi ovce koje samo slepo veruju da je svaka vlast od boga dana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.