Vlada nudi minimalac

Vlada Srbije nudi javnom sektoru povećenje plata od 7 odsto i minimalnu cenu rada od 98 dinara po satu.
Vlada Srbije nudi javnom sektoru povećenje plata od 7 odsto i minimalnu cenu rada od 98 dinara po satu.

Štrajk prosvetnih radnika naterao je Vladu da na razgovor pozove predstavnike sindikata i poslodavaca kako bi razmotrili težak materijalni položaj zaposlenih u javnom sektoru. Ovaj vanredni sastanak Socijalno-ekonomskog saveta završen je dogovorom da će do kraja sledeće nedelje biti potpisan socijalni sporazum, ali i nekim obećanjima.

Država nudi povećanje plata u javnom sektoru od 7 odsto, ali povećanje cene rada do 98 dinara. Vanredna sednica Saveta i vanredne okolnosti. Govornici u Vladi Srbije su, mimo uobičajene prakse, u salu za konferencije došli iza leđa novinara. Odmah su seli i izneli rezultate pregovora koje, kako kaže ministar rada Rasim Ljajić, neće biti spisak lepih želja nego strategija koja će važiti do kraja ove godine.

Prema njegovim rečima, u Srbiji oko 98.000 ljudi prima "minimalac", od čega je 30.000 zaposleno u javnom sektoru. Upravo ce minimalna cena rada koja je dugo kamen spoticanja kamen spoticanja sindikalaca, Vlade i poslodavaca biit deo sporazuma koji ce biti potpisan do 8. aprila.
Dogovoreno je i da nijedan zakon koji se tiče radnog prava i položaja radnika neće ići u skupštinsku proceduru, a da ne dobije mišljenje Socijalno-ekonomskog saveta.
  • tajni agent

    28.03.2011 15:18
    Rasim Ljajić
    Ovaj Rasim sve može i sve zna

    Saradnja sa Hagom, diostribucija bele tehnike po vukojebinama gde nema ni struje pa onda direktor FK Novi Pazar pa sada umesto Megatrend ministra rešava problem prosvete i štrajka

    Daklem ovaj čovek je neuništiv!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.