Optuženi se posekao po vratu u sudnici Specijalnog suda u Beogradu

Portparolka Višeg suda Tatjana Tešić potvrdila je agenciji Beta da je optuženi Zoran Jeličić naneo sebi povrede tokom suđenja u Specijalnom sudu, ali je navela da je rana u predelu vrata površinska, kao i da je sudska straža intervenisala i sprečila ga da se dalje povređuje.
Optuženi se posekao po vratu u sudnici Specijalnog suda u Beogradu
Foto: 021.rs (ilustracija)
U Hitnoj pomoći su agenciji Beta rekli da je povređena osoba iz Specijalnog suda prevezena na VMA, i da su povrede, prema svemu sudeći, u obliku posekotine.
 
Jeličić se, prema saznanjima Kurira, javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči "sada ću da se ubijem pred svima", iz džepa izvadio oštar predmet i posekao se po vratu. Portparolka Višeg suda rekla je da je Jeličić sebi naneo posekotinu u predelu vrata, ali da ga nije prerezao, kako je prvobitno formulisao taj list.
 
Učinio je to, kako je objasnila, "malim metalnim predmetom od jednog centimetra, koji je uneo". Kako je rekla, tokom odgovarajućeg postupka utvrdiće se kako je unet taj predmet.
 
Kako N1 saznaje, Jeličić je jutros sa nanogvicom prošao kroz detektor metala i pretres sudske straže. On je, inače, u martu ove godine prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor.
 
Kurir navodi da je Jeličić, pre nego što je sebi naneo povrede, zatražio izuzeće sudskog veća i naveo da ima sedam razloga za to. Uspeo je da navede četiri, ali ga je sudija vratila u boks za optužene. Međutim, on se ponovo javljao za reč, i kad mu je sudija Svetlana Aleksić dozvolila da ponovo izađe za govornicu, on je rekao da pošto mu nije dozvoljeno da kaže šta ima, da će se ubiti.
 
Tešić je rekla da je Jeličiću zdravstvena služba koja je u zgradi Specilanog suda odmah ukazala pomoć i da je zatim prebačen u zdravstveni centar.
 
Pripadnici tzv. "Valjevskog klana" uhapšeni su 2009. godine u velikoj akciji policije. Tada su uhapšeni Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković. Grupa se tereti za više krivičnih dela.
 
Nastavak suđena Jeličiću i drugima iz "Valjevske grupe" zakazan je za početak decembra.
  • Puno nejasnoća

    20.11.2019 12:05
    Da li im se sudi tek posle 10 godina ?
  • Ispitati advokata

    20.11.2019 11:51
    Koja je bila uloga advokata ?
    Možda im je njihov advokat predočio da za optužene nije povoljno to veće koje im je dodeljeno, pa je verujući svom advokatu zato bio tako siguran da je to jedino rešenje ?

    Advokati često ne rešavaju probleme sa pravosudnim sistemom do kraja i kako bi trebalo već se na njega žale već opterećenim i stresiranim klijentima kao da oni treba da prave reda u sudstvu. Što ne bi smelo biti tako.
  • Sad nećemo saznati

    20.11.2019 11:33
    Deluje kao da je tim činom hteo da pošalje poruku da je u nepravednoj situaciji i da je nakon ućutkivanja potpuno pesimističan o mogućnosti uvažavanja njegovih prava kao optuženog, te da bi radije umro. Ali nisam stručnjak za kriminalce, ako je kriminalac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.