Nikolićevo stanje bolje

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je pristao da popodne primi infuziju, ali je naveo da nastavlja protest.        

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je pristao da popodne primi infuziju, ali je naveo da nastavlja protest. On je rekao da nastavlja štrajk glađu i žeđu i da će štrajkovati "koliko god bude trebalo", ali da neće ugroziti svoj život.

Nikolić je rekao i da moli patrijarha Irineja da mu oprosti ako ga nije dobro razumeo, zato što ne pokušava da se ubije: "Ovo doživljavam kao malo rigorozniji post i u četvrtak ću se pričestiti".

Zdravstveno stanje lidera naprednjaka, koji štrajkuje od subote, je stabilizovano nakon intenziviranja terapije, rekao je doktor Ljubomir Ilić. On, međutim, nije naveo o kakvoj terapiji je reč.

Ilić je novinarima u Kliničko bolničkom centru "Beograd" rekao da Nikolić nema poremećaj svesti i da je njegovo stanje "danas bolje nego juče". Doktor Ilić je izjavio da Nikolić i dalje odbija da uzima hranu i vodu, kao i da su njegove vitalne funkcije kontinuirano pod kontrolom.

Ranije je na pitanje da li Nikolić prima neku terapiju, dr Ilić, koji se pohvalio da je "diplomac Harvarda kome niko u 15-togodišnjoj praksi nije umro", odgovorio je da je to deo istorije bolesti pacijenta i da to ostaje između njega i predsednika SNS. "Stvar je lekarske procene kada ćemo moći da suzbijemo njegovu volju i kada će biti priključen na terapiju u cilju očuvanja njegovog života", rekao je Ilić.

Nikolića je sinoć posetio vladika bački Irinej, kao i biznismen Milan Beko. Patrijarh srpski Irinej rekao je prethodno da je Nikoliću uputio poruku kojom ga je pozvao da odustane od štrajka glađu i žeđu, jer to nije hrišćanski.

Nikolić je prebačen u nedelju iz zgrade Skupštine u privatni KBC na Novom Beogradu. Pre nego što je odnet na preglede, sastao se sa prvim čovekom demokrata Borisom Tadićem, ali do dogovora oko raspisivanja vanrednih izbora nije došlo. Nikolić, koji od subote popodne ne uzima hranu ni vodu, izjavio je da je spreman da ide do kraja.

  • Stevan NS

    23.04.2011 09:11
    Dosta je bilo
    Ta mante ga!
  • novosađanka

    22.04.2011 22:29
    ama dosta!
    Jel sad bilo dosta vesti o Tomi i njegovom prenemaganju? Ama dosta više te gnjavaže!
  • Lehel

    20.04.2011 09:45
    @ Knight Of Night
    Čoveče, pa Toma tj. njegova RIKVERC stranka NEMA PROGRAM!

    Samo ke**aju, ne rade ništa nit se trude da urade bilo šta, samo ke**aju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija