Ništa od Crnogorske pravoslavne crkve u Vojvodini

Kanonski nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva odustala je od eparhije u Vojvodini posle nedavne odluke Vojislava Miljanića, do tada jedinog sveštenika CPC u Vojvodini, da se javno pokaje i zatraži oprost i povratak u SPC.

Kanonski nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva odustala je od eparhije u Vojvodini posle nedavne odluke Vojislava Miljanića, do tada jedinog sveštenika CPC u Vojvodini, da se javno pokaje i zatraži oprost i povratak u SPC.

- Da li ćemo tražiti novog sveštenika za Vojvodinu? Ne znam, nisam više uključen u to - kaže, za "Novosti", Nenad Stevović, iz Udruženja „Krstaš„, koji je do sada bio glavna spona između CPC i Crnogoraca u Vojvodini koji se zalažu da ta nepriznata crkva, makar i protivzakonito, ustoliči svog sveštenika na severu Srbije.

U međuvremenu, Vojislav Miljanić je iz svog stana u Novom Sadu iselio improvizovanu kapelu u kojoj je, od sredine februara do kraja marta, u svega nekoliko navrata, pred dvoje-troje ljudi, održao pomen. On čeka odgovor iz SPC na svoju molbu da ponovo bude primljen pod njeno okrilje.

Mada je Stevović najavljivao da će po sistemu reciprociteta, posle otvaranja konzulata Srbije u Herceg Novom, u Novom Sadu proraditi crnogorski konzulat, zasada od toga nema ništa. S

  • Milan

    28.04.2011 07:00
    POPOVI I POLITIČARI !
    "Crnogorski Mitropolit" njihove buduće nacionalne crkve oštro je osudio želju i inicijativu domaćeg stanovništva na Sv.Stefanu (Paštrovića) da renoviraju crkvu, koja je bivše vlasništvoKaradjordjevića, ali mu to ne smeta da vršlja po Vojvodini. Ponovo je aktuelna akcija političara i popova u razjedinjavanju i svadjanju jedno te istog naroda i vere.
  • Sima

    27.04.2011 08:51
    Miljanić je sad
    free agent. :)
  • +

    27.04.2011 05:27
    Pokajte se ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.