Nema vakcine protiv besnila

Sedmoro građana koje je juče u centru Kuršumlije ujeo pas lutalica nisu dobili vakcinu protiv besnila, jer je domovi zdravlja nemaju, rekli su neki od njih, tvrdeći da su zvali "mnoge" domove zdravlja i da im je rečeno da nemaju tu vakcinu.

Sedmoro građana koje je juče u centru Kuršumlije ujeo pas lutalica nisu dobili vakcinu protiv besnila, jer je domovi zdravlja nemaju, rekli su neki od njih, tvrdeći da su zvali "mnoge" domove zdravlja i da im je rečeno da nemaju tu vakcinu.

Psa, za kojeg se sumnja da je ujeo svih sedmoro ljudi, sami su sinoć u centru Kuršumlije uhvatili napadnuti građani nakon čega je uspavan, a zatim je hitno poslat na ispitivanje u Novi Sad kako bi se utvrdilo da li je imao besnilo.

Opštinski službenik Bratislav Đorđević, koji se prvi našao na udaru psa lutalice, rekao je da je napadnut ispred ulaza u zgradu opštine i da je zatim bio očevidac napada na druge prolaznike. "U pitanju je jedan pas koji se izdvojio od drugih, prvo je ujeo mene, a zatim je nasrtao na sve prolaznike koji su se našli u blizini i sve ih je redom ujedao. Za kratko vreme je ujeo još šestoro ljudi. Svi smo se zatim našli u epidemiološkoj službi Doma zdravlja i dobili upute da idemo u Niš, međutim, iz Niša je javljeno da nemaju vakcine", rekao je Đorđević.

Opština Kuršumlija je, kako je naveo, zatim dala automobile pacijentima da idu u Beograd, ali im je i iz Beograda javljeno da ni oni nemaju vakcine protiv besnila.

  • Milan

    28.04.2011 06:23
    Novinarska frka !
    Objašnjenje i informacije, koje je povodom ovog slučaja dao prof. Lalošević, niko od medija ne prenosi. Svakako najkompetentniji po pitanju besnila, prof. Lalošević, je objasnio da je verovatnoća da je ovaj pas zaražen besnilom praktično nikakva, da Domovi zdravlja nisu ovlašćeni da upotrebljavaju vakcine protiv besnila, već da su za to ovlaćeni posebni regionalni centri i da će se rezultat pregleda
    navedenog psa dostaviti na vreme.
    ZA OVAKVO IZVEŠTAVANJE I PRAVLJENJE PANIKE MEDIJI BI MORALI DA SNOSE ODGORNOST, I MORALNU I MATERIJALNU !
  • Jazz

    27.04.2011 15:42
    Jel opet niko nije kriv ?
  • jelko

    27.04.2011 07:44
    Nema vakcine protiv besnila
    al imamo za svinjski grip...
    nije frka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.