Za decentralizaciju 250.000 građana

Peticiju Ujedinjenih regiona Srbije za decentralizaciju zemlje u Subotici danas podržalo više od 250.000 građana.
Peticiju Ujedinjenih regiona Srbije za decentralizaciju zemlje u Subotici danas podržalo više od 250.000 građana.

Dinkić je u Subotici gde je nastavljena kampanja prikupljanja potpisa, rekao da je važno da građani podrže peticiju da bi se izmenili zakoni koji su, kako je naveo, prepreka decentralizaciji i ravnomernom razvoju Srbije. "Samo Subotica bi godišnje dobila 600 miliona dinara više u svom budžetu, ukoliko bi najveći deo novca od plata koji Subotičani zarade, ostao u subotičkom budžetu", kazao je Dinkić.

On je naveo da se URS zalaže i za vraćanje imovine Subotici, kao i za neposredan izbor gradonačelnika. "Mislimo i da je dobro da i Subotičani, i svi drugi građani u Srbiji direktno biraju gradonačelnike i predsednike opština, a ne da ih postavlja partijska centrala", kazao je Dinkić.

Lider URS je podsetio da građani Srbije peticiju za decentralizaciju mogu potpisati do 30. maja.

  • Живко

    01.05.2011 06:01
    Ниједан од понуђених одговора
    Динкић нам је продао стручност испред политике, бесплатне акције, сада покушава да прода причу о регионима. Надам се да овом лажову и манипулатору грађани Србије неће поверовати и овај пут.

  • sale novosadjanin

    30.04.2011 17:11
    oprez
    radi se o opasnom liku.
    to sto sada radi,zasto nije uradio dok je bio na vlasti?
    VOJVODINA CE TO URADITI I BEZ NJEGA.
  • 30.04.2011 16:12
    ja sam za decentralizaciju i to da Vojvodina bude samostalna regija da postane prava autonomija, sa sve svojim nadleznostima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija