RRA primila prigovor protiv imenovanja Bubnjevića

Savet RRA je potvrdio da je "primio" prigovor Nezavisnog drustva novinara Vojvodine (NDNV) na imenovanje Dalibora Bubnjevića u upravni odbor RTV.

Savet RRA je potvrdio da je "primio" prigovor Nezavisnog drustva novinara Vojvodine (NDNV) na imenovanje Dalibora Bubnjevića u upravni odbor RTV.

NDNV je podnelo ovaj prigovor u ime inicijative nevladinih organizacija Građanska Vojvodina, s obzirom na Bubnjevićevu saradnju u marketingu izdavačke kuće Art Projekt.

Ova izdavačka kuća je objavila knjigu "Slučaj Nacionalni stroj" autora Gorana Davidovića, poznatog u javnosti pod nadimkom Firer. U knjizi se nalazi program nacisticke organizacije Nacionalni stroj, u kojem se zagovara oduzimanje građanskih prava pripadnicima ne-arijevskih rasa, zabrana rasno mešovitih brakova, prostorna segregacija rasa i primena tzv. rasne higijene i eugenike.

Dok se čeka odluka Saveta RRA po ovom prigovoru, Dalibor Bubnjević je najavio podnošenje tužbe za klevetu protiv njegovih autora.

Kao svedok odbrane na eventualnom suđenju mogao bi se pojaviti sam Davidović Firer.

On je u listu "Kurir" 21. januara 2010 izjavio da je "samo jednom u životu video Bubnjevića", pa bi bilo zanimljivo ispitati ga kao svedoka o okolnostima ovog viđenja, kada se i gde ono zbilo i da li je tom prilikom bilo govora o sadržaju knjige čiji je Davidović autor i u čijem impresumu stoji da je Bubnjević zadužen za njen marketing.

S druge strane, Davidović bi mogao da se pojavi i kao svedok optužbe u procesu koji najavljuje Bubnjević.

  • Ivana

    03.05.2011 14:02
    Re: misa tumbas
    Mogao je i ime Nenada Čanka da stavi u svoj impresum, a da li to znači da mu je Čana saradnik?
    Usput da li si ti video šta stvarno piše u tom impresumu?
    Naravno da nisi, jer da jesi ne bi pričao ovakve gluposti!
    Udaraj u tamburu možda ti to ide bolje od ovog piskaranja.
  • Mamika

    03.05.2011 04:42
    ???
    Ima li jos tih BUBNJEVICA,pa da ih lepo rasporedite po svim JP i ministarstvima???
  • svedok bubnjeviceve odbrane?

    02.05.2011 23:19
    http://www.youtube.com/watch?v=G6dkMsogZ30

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija