Na Beogradskom sajmu trenutno 33 pacijenta, najmlađi ima 19 godina

Na Beogradskom sajmu hospitalizovana su 33 pacijenta sa najblažom kliničkom slikom.
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić kaže za RTS da se na Beogradskom sajmu zbrinjavaju građani iz svih krajeva Srbije, a najviše ih je iz Ćuprije, Loznice, Beograda.
 
Prema njegovim rečima, na Sajmu se leči 12 žena i 21 muškarac. Najstariji pacijent je žena 1946. godište, a najmlađi 2001.
 
O pacijentima na Sajmu brine 10 lekara i 25 medicinskih sestara, kojima su smene osam sati. Angažovano je osoblje iz Beograda, sa Studentske poliklinike, Zavoda za sport, DZ Palilula. 
 
Apelovao je na građane da ne čekaju da im temperatura skoči na 39-40, nego da se jave čim osete i najblaže simptome.
 
"Zdravstveni sistem podignut je na najviši nivo, spremni smo i u stanju da zbrinemo sve građane, ali spremamo i dalje alternativne smeštaje", zaključio je državni sekretar Ministarstva zdravlja.
 
Novosadski sajam danas, 31. marta trebalo bi da primi prve pacijente obolele od virusa korona, sa lakšom kliničkom slikom.
  • Stanoje

    31.03.2020 07:54
    Jel ova hala pripremljena za policajce,vojnike, službenike gradske uprave, gradonačelnikovu familiju i prijatelje, poznate ličnosti i njihove familije i prijatelje, sportiste, investitore i na kraju običan narod? Ili ce na kraju priče uvek biti ista priča, samo za običan narod bez veza i vezica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija