Čuvar i osuđenik u leskovačkom zatvoru nisu zaraženi virusom korona

Jedno osuđeno lice i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Leskovcu, nalaze se na bolničkoj nezi, zbog određenih zdravstvenih tegoba, ali kod njih nije utvrđeno prisustvo virusa korona, navela je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.
Čuvar i osuđenik u leskovačkom zatvoru nisu zaraženi virusom korona
Foto: 021.rs
"Iz mera predostrožnosti u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi se 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali konktakt sa obolelim komandirom. Uprava Zavoda je sa njima u svakodnevnom kontaktu i oni se dobro osećaju", piše u saoštenju.
 
Nekima od njih, dodaje Uprava, 4. aprila ističe karantin od 14 dana i većina njih nema nikakve simptome virusa. Međutim, bez obzira na istek karantina i njihovo dobro zdravstveno stanje, oni će se vratiti na posao tek pošto se testiraju na prisustvo virusa.
 
Podsetimo da je "Politika" javila da je su čuvar i osuđenik u Okružnom zatvoru u Leskovcu zaraženi virusom korona, a da se 41 osoba nalazi u izolaciji.
  • Glas razuma

    02.04.2020 09:20
    Raspad sistema totalni
    Da li ste vi svesni da ne resi li ovo drzava kako treba ako je jos uvek"Drzava" da ce za 60-90 dana 50% zatvorenika morati da bude pusteno iz zatvora jer niko od zatvorskih cuvara vise nece hteti da dolazi na posao?

    Polozaj zatvorskih cuvara u ovakom katastrofalnom stanju bez bilo kakvih sertifikovanih maski i bilo kakve propisane opreme vodice u to da ce svi ili kasnije dobiti koronu i biti poslati u izolaciju.

    Ko ce cuvati zatvorenika tada?Vojska?Pa i toj vojsci dali hirurske maske i taj vojnik radice 10,15 ,30 dana i dace otkaz.

    Ovakve stvari zatvorenici to mora drzava da se isprsi sa normalnom opremom.Ne samo to.Vec i da zbrine obolole clanove porodica zatvorskih cuvara kada ih ovi nesvesno zaraze nakon svega ovog recenog.

    A to ce biti nikada.Svakom cuvaru,vojniku i policajcu je preci zivot svog najmilijeg u porodici nego da da dozvoli da mu zbog nemara i javasluka drzave za 300-400 eura plate neko strada u porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.