Oštrija kontrola na granici zbog lažnih azilanata

MUP pooštrava kontrole na graničnim prelazima, kako bi bio sprečen odlazak lažnih azilanata u zemlje Evropske unije.
MUP pooštrava kontrole na graničnim prelazima, kako bi bio sprečen odlazak lažnih azilanata u zemlje Evropske unije.

Od početka godine, zbog pooštrenih mera, broj lažnih azilanata smanjen za 35 odsto. Romi i Albanci sa juga Srbije najviše zloupotrebljavaju bezvizni režim.

Načelnik Uprave granične policije Nenad Banović kaže da se vrši maksimalna kontrola po svim pitanjima, da proveravaju svrhu putovanja, da li osobe koje putuju u inostranstvo poseduju dovoljan izvor sredstava za izdržavanje, kao i da li poseduju osiguranje.

"Uvidom u putnu ispravu mi se uverimo da li su osobe više puta putovale i da li im je pasoš prazan i na osnovu spoljnog izgleda, profilisanja putnika, eventualne nervoze, mi vidimo da li to lice zaista putuje kod nekog rođaka ili turistički ili ima neku drugu nameru", rekao je Banović.

Od početka godine, zbog pooštrenih mera, broj lažnih azilanata smanjen je za 35 odsto u odnosu na decembar prošle godine. U proteklih nekoliko dana, iz Batrovaca je vraćeno 27.

Vojislav Ivković iz granične policije u Batrovcima kaže da su imali dobre rezultata, jer je otkriveno mnogo osoba koje su pokušale ilegalano da pređu državnu granicu, od kojih su neki koristili falsifikovane putne isprave u nameri da se dokopaju zemalja EU, a neki su koristili tuđe putne isprave.

Prema statistici, Romi i Albanci sa juga Srbije najviše zloupotrebljavaju bezvizni režim.

Najveći broj lažnih azilanata iz Srbije, odlazi u Nemačku i Belgiju. Na trećem mestu je Švedska, pa Luksemburg.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija