Koštunica: Moja Vlada nije pregovarala s Mladićem

Predsednik Demokratske stranke Srbije i bivši premijer Vojislav Koštunica kazao je da njegova vlada nije pregovarala sa haškim beguncem Ratkom Mladićem o predaji, niti je na bilo koji način opstruirala saradnju sa Haškim tribunalom.
Predsednik Demokratske stranke Srbije i bivši premijer Vojislav Koštunica kazao je da njegova vlada nije pregovarala sa haškim beguncem Ratkom Mladićem o predaji, niti je na bilo koji način opstruirala saradnju sa Haškim tribunalom.

"Nikakvih pregovora sa Ratkom Mladićem nije bilo i to je vrlo lako ustanoviti. I tada su postojali timovi koji su se bavili saradnjom sa Haškim tribunalom. Nije jedan čovek odlučivao o tome, nije jedna stranka odlučivala o tome, iako se na DSS sada svaljuju optužbe zbog nesposobnosti sadašnje vlasti", rekao je Koštunica u intervjuu za agenciju Beta.

Lider DSS je rekao da je u vreme njegove vlade postojala saradnja sa Haškim tribunalom i da se ona trudila da "skine to breme sa pleća Srbije". "Sve izvan toga je pokušaj da se odgovornost sadašnje vlasti prebaci na nekog drugog. imate vladu koja, umesto da snosi odgovornost za svoju politiku, tu odgovornost prebacuje na DSS kao da je ona na vlasti", rekao je on.  

Koštunica je kazao da je sve što je znao o pobuni Jedinice za specijalne operacije u novembru 2001. godine kazao na konferenciji za novinare DSS i da je sve to mogao da čuje i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević koji je najavio istragu o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića u martu 2003. godine.  

"Pored toga, dodao sam još nešto. Apsolutno nikog od tih ljudi koji su na različite načine upleteni u ubistvo premijera Đinđića ne poznajem", rekao je predsednik DSS. Koštunica je izrazio zadovoljstvo zbog toga što Telekom Srbija nije prodat i ocenio da tu kompaniju ni po koju cenu ne bi trebalo prodavati.  

"Državni interes Srbije je da se ne odriče tog blaga kakav je Telekom. Tu je, ne samo mogućnost profita u budućnosti, već i nešto što je brend Srbije, nešto povezano sa bezbednošću. Ima nekoliko javnih preduzeća kojih se Srbija ni po koju cenu ne sme odreći - Telekom je jedna od njih, EPS druga i tako dalje. Mnoge evropske države su se zaštitile na isti način", rekao je Koštunica.
  • Tiberius

    14.05.2011 21:01
    na stranu sto je kriptofasista ali za privatizaciju telekoma, eps-a je u pravu.
  • Georg

    14.05.2011 16:21
    Laže, čim zine.
  • Scotch Bonnet

    14.05.2011 11:06
    Pregovori
    Naravno da tvoja vlada Vojo nije pregovarala sa Mladicem, vi ste ga sakrili!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.