Na istom stolu zastave Srbije i Kosova

"Koha Ditore" objavila fotografiju sa sastanka Borka Stefanovića i zamenika premijera Kosova Hajredina Kučija na kojoj se na stolu vide zastave Kosova i Srbije.
"Koha Ditore" objavila fotografiju sa sastanka Borka Stefanovića i zamenika premijera Kosova Hajredina Kučija na kojoj se na stolu vide zastave Kosova i Srbije.

To je prva fotografija na kojoj se vide zastave, jer su novinarima ranije dostavljene cenzurisane fotografije, piše prištinski list. Kuči je rekao da nisu istinite izjave izvora bliskim Stefanoviću da su "zastave uklonjene", ali nije dao objašnjenje zbog čega je fotografija prvobitno cenzurisana, rekavši da se ne bavi tehničkim pitanjima. Podsetimo, Beograd je insistirao na tome da poseta Stefanovića nema nikakav "međudržavni karakter".

Sa druge strane, opozicija u Prištini posetu Borka Stefanovića nazvala "političkim marketingom Srbije". Domaća strana, po njihovom mišljenju, ne samo da ništa nije dobila već je i snizila nivo svog predstavljanja, piše "Koha".

Opozicionari smatraju da je doček srpskog zvaničnika poniženje za kosovski narod. Šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova, Ismet Bećiri, otvoreno je rekao da od ove posete ne očekuje ništa konkretno i nije krio svoje iznenađenje što je vlada upala u srpsku zamku. "Ovo je vrsta političkog marketinga koji Srbija čini i ne želimo da upadnemo u zamku takvog marketinga, ni vlada Kosova ni zvaničnici vlade Kosova. Ne znam zašto se toliko pažnje posvećuje jednom predstavniku administracije koji je za nas ništa više od jednog zvaničnika, nezavisno od toga što predstavlja Srbiju u razgovorima", izjavio je Bećiri.

Šef parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova Ardijan Đini izjavio je da je vlada Kosova ovom prilikom dokazala da nije sposobna da sprovede svoj suverenitet. "Narod Kosova je suveren kao i drugi narodi, i taj suverenitet treba uspostaviti barem sa reciprocitetom na sastancima", rekao je on.

Nezavisno od stavova poslanika, zamenica premijera Edita Tahiri na posetu Stefanovića gleda kao na deo bilateralnih odnosa dve države. "Na osnovu Stefanovićevog zvaničnog zahteva da dođe u međudržavnu posetu republici Kosovo, omogućen mu je dolazak na Kosovo uz dozvolu koju je tražio, mi smo prihvatili njegovu posetu i sastanci će se održati između dve nezavisne i suverene države", rekla je Tahirijeva. "I Stefanović zna da posećuje jednu nezavisnu državu koju su priznale najveće svetske sile", kazala je Tahirijeva.
  • Andro

    15.05.2011 09:50
    Zaboga!
    Pa kakve sad imaju veze zastave? Stalno, ali stalno promešujemo suštinu - da se rešavaju konkretni problemi ljudi koji tamo žive, je**š zastave...
  • janko

    15.05.2011 02:34
    @Sima
    se.Bwndi-stan priznao kosovo, uskoro ce i VOJVODINU. VOJVODJANSKA VOJVODINA VOJVODJANSKIM VOJVODJANIMA
  • Prijatelj

    15.05.2011 02:06
    ...
    Živelo srpsko-kosovsko prijateljstvo! Živelo i srpsko-vojvođansko prijateljstvo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija