Šešelj se iz Haga vraća sa 5 miliona evra

Vojislav Šešelj, optužen pred sudom u Hagu za najteže ratne zločine počinjene u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini, na ime odštete će dobiti pet miliona evra, saznaje Sarajevo-x.com iz dobro obaveštenih izvora.

Vojislav Šešelj, optužen pred sudom u Hagu za najteže ratne zločine počinjene u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini, na ime odštete će dobiti pet miliona evra, saznaje Sarajevo-x.com iz dobro obaveštenih izvora.

 

Šešelj je uz zahtev za oslobađanje koji je nedavno odbijen nakon čega je suđenje za ratne zločine nastavljeno, tražio i da mu se isplati odšteta od 10 miliona evra na ime troškova koje je imao tokom osam godina koliko je već u Hagu.

Prema informacijama do kojih je došao taj portal, žalbeno veće Haškog tribunala odbilo je zahtev Sekretarijata suda u Hagu da mu se tražena sredstva ne odobre. Tako će mu prema odluci Žalbenog veća biti odobreni troškovi odbrane u iznosu od 50 posto od zahtevanog, što bi mu bilo isplaćeno retroaktivno. Kako je Šešelj tražio odštetu od deset miliona evra, isplaćeni iznos će najverovatnije biti pet miliona.

Šešelj je uz najavu da će tražiti deset miliona evra, zapretio kako će "ukoliko se nastavi s odugovlačenjem", traženi iznos povećati na 100 miliona. Najavio je i da će u Njujorku podići tužbu protiv UN-a, kao i pokrenuti građanske parnice protiv pojedinih haških sudija i tužilaca.

  • Autsajder

    18.05.2011 09:11
    Da je dobar koliko je pametan, i konstruktivan za dobrobit ove države, koliko je lukav, imali bi neke vajde od njegovog puštanje iz zatvora. On se dobro zabavlja i voli da se eksponira. Šta je tu za divljenje?
  • Steva

    18.05.2011 08:14
    Jedini političar među Srbima koji nije devalvirao.
    Šta god ste mislili o njemu to u najmanju ruku mislite i danas, ako čak i nemate bolje mišljenje...

    Možda je zato i otišao u Holandiju, naravno ne zbog konvertabilnosti.
    Zna čovek kako da čuva i brani poverenje svojih pristalica i pošotovanje svojih protivnika.
    Tako što na svoja leđa preuzima najveći teret odgovornosti. On je sposoban čovek.

    Šešelju skidam kapu, priznajem da sam ga mrzeo, danas mu se divim. Ove što ostadoše u Srbiji, najiskrenije, prezirem.
  • 18.05.2011 04:24
    auuu, sta se valja iza brda tj. politike....
    vraca se zlo na prostore ove drzave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.