Radnik obezbeđenja napao ekipu N1 uz pretnje: "Upucaću te ko zeca", kompanija Aseko se izvinila

Prilikom pokušaja snimanja zgrade kompanije "Aseko" za potrebe TV priloga, ekipu N1 napao je radnik obezbeđenja, uz udaranje kamere i otvorene pretnje, objavila je ta televizija.
"Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš'o", rekao je radnik obezbeđenja ekipi N1.
 
Povodom incidenta ispred zgrade u kojoj se nalaze njene prostorije, kompanija Aseko uputila je izvinjenje televiziji N1.
 
"Radnik obezbeđenja koji je onemogućio snimanje zgrade nije zaposlen u našoj kompaniji, niti angažovan sa naše strane. Žao nam je zbog navedene situacije, pogotovo što kao kompanija ne podržavamo nijednu vrstu neprofesionalnog i nasilnog ponašanja", poručuju iz kompanije Aseko.
 
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ostavila je prethodno danas na pisarnici Republičkog javnog tužilaštva ugovore u kojima se, kako kaže, vidi da je kompanija "Aseko", u kojoj radi brat premijerke Ane Brnabić, Igor Brnabić dobila 180 miliona dinara za projekat Kancelarije za IT upravu koja je u nadležnosti predsednice Vlade.
 
"Firma Aseko Igora Brnabića, dve godine nakon izbora za premijerku njegove sestre Ane Brnabić, dobila je više od 40 miliona evra. Samo od Elektroprivrede Srbije (EPS) dobila je 20 miliona evra, a do tada zarada firme bila je minorna", rekla je Tepić na konferenciji za novinare ispred Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu.
 
Kako je navela, pored EPS-a firma premijerkinog brata dobijala je novac i od Nacionalne službe za zapošljavanje Ministarstva finansija, Ministarstva trgovine i mnogih drugih.
 
Tepić je dodala da je nakon postavljenja Ane Brnabić za premijerku u junu 2017, već u avgustu ubrzano otvorena Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koja po zakona direktno odgovara njoj.
 
U reakciji firma Aseko navodi da više od jedne decenije posluje sa javnim sektorom i ima uspešnu saradnju sa više od 20 institucija. 
 
Bord direktora kompanije Aseko SEE (Asseco SEE) u saopštenju tvrdi da je njihova kompanija danima izložena organizovanoj kampanji, tokom koje se iznose neistine o njenom poslovanju, i pored, kako se ističe, činjenice da su javno dostupni svi podaci o poslovanju kompanije sa javnim sektorom.
 
"Važno je pomenuti i činjenicu da u poslovima i ugovorima koji su tema medijskih navoda pored kompanije Aseko SEE učestvuje i dvocifren broj konzorcionih partnera, što je, takođe, i javno dostupan podatak", navodi se u saopštenju uz poruku da će svoj ugled "od netačnih, zlonamernih i paušalnih optužbi" braniti pred svim nadležnim institucijama.
 
Podseća se i da Aseko u Srbiji i regionu posluje već 30 godina, da trenutno imaju skoro 700 zaposlenih, i pružaju usluge u oblasti digitalnog bankarstva, rešenja za sektor telekomunikacija, energetike, komunalnih usluga i javni sektor.
  • milutin grozni

    24.09.2020 11:20
    Penzioneri
    Juhuuuu...glasajte opet za ovu bandu
  • Stanoje

    24.09.2020 07:28
    Nije mi jasno šta radi tužilaštvo? Još uvek ns godišnjem? Pa onda oni za visokotehnoloski kriminal?
  • Zoran

    24.09.2020 07:25
    zao mi je svake normalne osobe koja mora da zivi ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.