Bradić: O sudskom sporu između Šolaka, Pinka, Informera i Studija B saznali smo iz medija

Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić izjavio je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da nadležne švajcarske vlasti nisu dostavile informaciju o sudskom procesu u kojem je suvlasnik Junajted grupe Dragan Šolak tužio Pink, Studio B i Informer ni ambasadi Srbije u Bernu, niti generalnom konzulatu u Cirihu.
 Bradić: O sudskom sporu između Šolaka, Pinka, Informera i Studija B saznali smo iz medija
Foto: Pixabay
"O sudskom sporu između Šolaka i tri medijske kuće u Srbiji saznali smo iz medija, jer se nama nisu obraćali ni tužilac, a ni pravna lica protiv kojih je vođen spor", naveo je Bradić za UNS.
 
Televizija N1, koja posluje u okviru Junajted grupe, objavila je u ponedeljak da je sud u Švajcarskoj utvrdio da su Pink, Studio B i Informer vodili medijsku kampanju objavljujući neistine o Draganu Šolaku, suvlasniku Junajted grupe.
 
Čelnici tuženih srpskih medija tvrde za UNS da nisu ni obavešteni o procesu koji se vodi protiv njih, dok pravni tim Junajted grupe u odgovoru UNS tvrdi da se "sudski proces vodio u skladu sa zakonima Švajcarske", kao i da su "sve zakonske procedure ispoštovane, a sve stranke u sporu obaveštene diplomatskim putem o postupku i o svojim pravima i mogućnostima u sporu". U Junajted grupi navode da je jedan od tuženih angažovao i advokata.
 
"Nijedan drugi način ne bi doveo do pravosnažne presude. Izvršenje presude biće u skladu sa međunarodnim ugovorima i obavezama koje je Srbija potpisala i preuzela", navode u ovoj kompaniji.
 
Tuženi mediji, stoji u tekstu televizije N1, na sudu nisu dokazali nijednu od tvrdnji koje objavljuju. Direktorka televizije Studio B Ivana Vučićević i vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, suprotno, tvrde da nisu prisustvovali suđenju, niti su zvanično obavešteni o presudi.
 
"Ne znam kako je moguće da vam neko sudi, a da vas ne obavesti da je suđenje u toku", rekao je Dragan J. Vučićević.
 
Direktorka Studija B Ivana Vučićević za UNS  je rekla da ta medijska kuće nije dobijala pozive za ročišta pred sudom u Cirihu, niti je prisustvovala tom procesu. Studio B će postupiti u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije, a samim tim u skladu sa obavezama utvrđenim od nadležnih domaćih sudova, rekla je za UNS Ivana Vučićević.
 
Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, nije odgovorio UNS da li je ta medijska kuća učestvovala u postupku.
 
Okružni sud u Cirihu, saopštila je televizija N1, doneo je presudu kojom je "nepobitno utvrđeno" da je došlo do povrede prava ličnosti Dragana Šolaka od medija, koje je tužio zbog "svih neistina koje se svakodnevno objavljuju", prenosi UNS.
 
Tuženi mediji dužni su da naknade troškove postupka tužiocu Šolaku, uklone tekstove i linkove emisija kojima se krše njegovo pravo ličnosti, da se uzdrže od ponavljanja ovog dela i objave presudu. Presuda u Cirihu, kako je juče objavljeno, postala je pravnosnažna 15. septembra, a suvlasnik Junajted grupe najavio je da će pokrenuti tužbe i protiv drugih medija. 
  • Sever Srbije

    30.09.2020 12:16
    Nesa CH
    To je bilo upuceno solakovim lazima i uticaju €. A za CH kad je uzdizes,sta bi sa nacistickim zlatom i pranjem kriminalnog kesa u toj " postenoj" zemlji. Ako su cuvari vatikana po tebi i njima amnestirani su od svog zlocina. Kao kod nas ne pitaj za prvi milion,lako je tako biti " primer". Trgovac tamo od 35 god staza ima 4200 platu,radnik pod zemljom u proizvodnji sira 6500. Stan 1200 + rezije + porez na zaradu( sam placas). Za opusten zivot super i to je to. Nista uvredljivo samo nemoj ekstazirari na tudjoj krvi stecenim blagostanjem. Srecno i pusti nas koji zelimo Srbiju da popravljamo i osnazujemo ekonomski. Ti budi gradjanin s klupe i dostojanstveno to trpi. Pozzz
  • Niko

    30.09.2020 07:12
    pera
    perooooo!
    Znas ti staje.
  • Nesa CH

    29.09.2020 23:37
    @Sever Srbije
    Vozac gradskog autobusa u Baselu ima 9000 CHF mesecno! Razmisli jos jednom pre nego sto pljunes po CH!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.