Tiodorović: Pik u novembru i decembru

Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije Branislav Tiodorović izjavio je danas da se pik epidemije korona virusa očekuje u novembru i decembru.
"U Evropi epidemija bukti, imamo epidemiju koja je ponovo u talasu. Da li je to treći ili drugi talas nije bitno. Ovo je još daleko od pika, pik će verovatno biti u novembru ili decembru", rekao je Tiodorović za TVCG.
 
Dodao je da nijedna država nije pusto ostrvo i da svi u regionu povezani i oslonjeni jedni na druge.
 
"Ovo je teška situacija, koja suviše drugo traje. Ovaj deo Evrope je ušao u osmi mesec epidemije, što je izazvalo i ozbiljan premor zdravstvenih sistema, koji se nalaze na ivici izdrživosti", naveo je Tiodorović.
 
Kaže i da se praktično iste mere sprovode u Evropi i da mnoge države uvode obavezu nošenja maski na otvorenom.
 
"Dok god ne dođe vakcina i dok ne budemo sigurni da će ona biti uspešna, nemamo veliki izbor, a lek koji će zaustaviti koronu još nije na vidiku", poručio je Tiodorović.
  • Jovan

    20.10.2020 23:24
    Pa u januaru i februaru, sledi mart i april kao ključni meseci .........
  • Fg

    20.10.2020 23:09
    A skijanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.