VIDEO: U Paragvaju pronađeno sedam leševa u kontejneru iz Srbije

Tela sedam osoba, u poodmakloj fazi raspadanja, pronađena su u kontejneru sa đubrivom koji je poslat iz Srbije pre tri meseca, saopštile su vlasti Paragvaja.
Kontejner je krenuo iz Srbije 21. jula i stigao početkom nedelje, preko Argentine, u rečnu luku paragvajske prestonice Asunsion, saopštio je javni tužilac Marselo Saldivar.
 
Tela su pronađena u petak kada je menadžer firme koja je otkupila đubrivo otvorio kontejner, dodao je tužilac. 
 
Saldivar je rekao da su žrtve odrasle osobe i da izgleda da je reč o "slepim putnicima". Kod dvojice su pronađeni dokumenti koji ukazuju da su poreklom iz Maroka, kao i priznanica srpske taksi kompanije. Prema rečima tužioca, to sugeriše da su u kontejner ušli u Srbiji.
 
"Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje", rekao je Saldivar za Rojters.
 
 
Dodao je da su kraj sebe imali keks, flaširanu vodu i konzerviranu hranu, dovoljno da se preživi 72 sata. Policija je, takođe, pronašla torbe sa odećom i otvor za ventilaciju u delu kontejnera u kojem su se nalazila tela.
 
"Sva tela su u fazi raspadanja. Ostala je samo kosa i kosti", dodao je tužilac. 
 
Prema njegovim rečima, ruta isporuke kontejnera će biti proverena, kao i mobilni telefoni pronađeni pokraj tela. Takođe, dodao je da će vlasti Maroka i Srbije biti kontaktirane kako bi se utvrdio identitet žrtava.
  • Zoran

    24.10.2020 15:32
    Botovi podrzavaju ovaj horor???????
    Jbt gde ja zivim.
  • pipi

    24.10.2020 11:10
    Jadni ljudi, strašno
  • a

    24.10.2020 10:28
    Citam i ne verujem sta citam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.