Građani predali peticiju Opštini Gornji Milanovac od koje zahtevaju da izdvoji novac za lečenje male Anike

Peticija građana Gornjeg Milanovca, koji traže da se iz opštinskog budžeta izdvoji novac koji nedostaje za lečenje njihove dvogodišenje sugrađanke Anike Manić, predata je danas rukovodstvu opštine.
Peticiju je za četiri dana onlajn i na oko 220 punktova u gradu potpisalo 5.609 građana.
 
Predsednik Skupštine Gornjeg Milanovca Lazar Nikolić primio je grupu građana koji su pokrenuli peticiju i rekao da će opštinske službe razmotriti predlog i obavestiti ih o donetim odlukama.
 
"Skupština opštine je primila sa uvažavanjem inicijativu građana sa zahtevom za pomoć Aniki Manić. Svesni smo koliko je problem delikatan i uznemirujuć. Razmotrićemo mogućnosti opštinskih organa na koji način još može Opština da pomogne, a sve u skladu sa zakonom i u zakonski određenim rokovima", rekao je Nikolić novinarima.
 
Lokalna samouprava Gornjeg Milanovca je polovinom septembra iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 100.000 dinara za lečenje Anike Manić, a jedan od odbornika lokalne Skupštine je za lečenje devojčice donirao svoju odborničku nadoknadu od 8.000 dinara.
 
Dvogodišnja Anika Manić iz Gornjeg Milanovca boluje od retke, progresivne bolesti "spinalne muskulatorne atrofije" i njeno stanje se svakodnevno pogoršava. Za njeno izlečenje potrebno je 2,1 milion evra, a do sada je prikupjeno oko 1,3 miliona evra, slanjem SMS poruka i na brojnim humanitarnim akcijama u više gradova u Srbiji. Rok do kada njeni roditelji moraju da prikupe novac je sredina decembra, kako bi Anika primila terapiju početkom januara.
 
U peticiji se navodi da građanke i građani opštine Gornji Milanovac zahtevaju da opština u najkraćem roku, a najkasnije do 29. novembra, nađe način da obezbedi ostatak novca potrebnog za lečenje Anike Manić.
 
"Neka opštinska uprava osmisli pravno i ekonomski prihvatljiv način, neka ga sprovedu i neka uplate novac, jer mi možemo da proslavimo praznike i bez ukrasa po gradu i bez koncerta, možemo da sačekamo zatvoreni bazen još godinu dana, ako ga već nismo imali 30 godina, ali to dete nema više vremena", navodi se u peticiji građana Gornjeg Milanovca.
  • NS

    25.11.2020 06:21
    Bez svirke i otimacine ove ...
    Bravo, nece platiti AcunLukasa za Novu godinu, neka samo prolsede novac
  • Marija

    24.11.2020 23:02
    Divno
    Divan gest građana, nadam se da će opštinska vlast uplatiti sredstva koja nedostaju pa da mala Anika ode na lečenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.