Uhapšen čuveni nastavnik glume osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenica, policija pozvala i druge žrtve da se jave

Beogradska policija uhapsila je Miroslava Aleksića (68) zbog sumnje da je počinio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.
Uhapšen čuveni nastavnik glume osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenica, policija pozvala i druge žrtve da se jave
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sumnja se da je on od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve bile maloletne, saopštio je MUP.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.
 
Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, MUP navodi da one mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, na Bulevaru despota Stefana 107.
 
Pet devojaka prijavilo je čuvenog vlasnika škole glume u Beogradu, Miroslava Miku Aleksića, za silovanje ili seksualno uznemiravanje i on je sinoć priveden.
 
Jedna od njih je mlada glumica Milena Radulović (26) koja je ispričala za "Blic" da ju je on, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta.
 
Kaže da ovo nije samo njena priča i da nije "njena reč protiv njegove", već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja devojčica koji je on temeljno gradio decenijama. Navodi da je on istu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim devojkama, koje su ga takođe prijavile policiji.
 
"U novembru se pojavila njegova nova žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane", rekla je Milena Radulović. Njenu priču možete pročitati OVDE.
 
Mihajlović: Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi
 
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izrazila je zahvalnost glumici Mileni Radulović i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore o seksualnom zlostavljanju kojem su bile izložene u školi glume Miroslava Aleksića.
 
Ona je navela da vest o tome da su mlade devojke godinama bile silovane i seksualno uznemiravane u poznatoj i priznatoj školi glume nikoga ne sme da ostavi ravnodušnim.
 
"Ispovest mlade glumice pokazuje nam koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo. Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom paklu. Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara", poručila je Mihajlović.
 
Dodala je da veruje da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa sličnim iskustvom da podignu svoj glas i da nasilnici budu kažnjeni.
  • Vlada

    17.01.2021 16:19
    .
    Eto njega za par nedelja kod Mitrovica u zadrugi.
  • Stanoje

    17.01.2021 15:44
    Podrška žrtvama. Nadam se da će ovaj dogadjaj i hrabrost ovih devojaka, otvoriti oči ostalim ženama koje trpe bilo koju vrstu zlostavljanja da odu u policiju i ispričaju svoju priču.
  • Dacha

    17.01.2021 15:44
    Šta sa njim
    Pitanje je kako je moguće da je svoj "sistem" nesmetano i nekažnjeno održavao godinama, pod uslovom da je istina. Verovatno je nekako uspevao da ne saznaju jedna za drugu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija