Mladić izbačen iz sudnice

Ratko Mladić je u drugom pojavljivanju pred Haškim tribunalom odbio da se izjasni o krivici i da sasluša tačke optužnice, a pošto nije želeo da ćuti dok sudija govori, po nalogu pretresnog veća udaljen je iz sudnice.  
Ratko Mladić je u drugom pojavljivanju pred Haškim tribunalom odbio da se izjasni o krivici i da sasluša tačke optužnice, a pošto nije želeo da ćuti dok sudija govori, po nalogu pretresnog veća udaljen je iz sudnice. Predsedavajući sudija Alfons Ori potom je, po pravilima Tribunala, u spis uveo da je Mladić izjavio da nije kriv.

Mladić je rekao da ne želi da se izjasni dok za njegove branioce ne budu imenovani beogradski advokat Miloš Šaljić i ruski pravnik Aleksandar Mezjajev.

Sudija Ori više puta je Mladiću rekao da o tom njegovom zahtevu odlučuje sudski sekretarijat i da rok za to ističe 1. avgusta. Mladić je, međutim, više puta kazao da Tribunal želi da mu nametne branioca koga on ne želi i da mu ne da da se brani.

Kada se Mladić danas pojavio i seo u optuženičku klupu, predsedavajući sudija Alfons Ori mu je rekao da skine kačket, koji je imao na glavi, a nešto kasnije ga je i upozorio da prestane da komunicira s publikom na galeriji. Mladić je međutim, u toku rasprave o njegovim potencijalnim advokatima, tražio da mu vrate kapu jer mu je "hladno na glavi i boli ga pola strane". Sudija mu nije uslišio taj zahtev, već mu je odgovorio da će o njegovom zdravstvenom stanju biti reči kasnije.

U dve tačke optužnice, general Mladić je optužen za genocid u Srebrenici i još osam bosanskih opština, u ostalih devet na teret mu se stavljaju progon, istrebljenje, ubistva, deportacija, prisilno premeštanje, terorisanje, nezakoniti napadi na civle i uzimanje talaca.

  • nsnn

    05.07.2011 21:04
    ajde molim vas ovde da mi neko objasni nesto sto mi nije jasno vec nekoliko godina nikako, kako je sratko i slicni heroj sto je ubijao u bosni, a ti isti bosanci i hrvati i sl. su g*vna itd. sto su ubijali srbe? msm koja je razlika ubijati bilo koga, i to sunarodnike iz iste drzave, koja se raspala zbog dogovora 2-3 coveka kojima je to odgovaralo a sratko i ostali su uposleni da to sprovedu na delo
  • janko

    05.07.2011 11:40
    @рфкнс
    ratni heroj nisam, a ne zelim ni biti.... ali takve usr.ne heroje kao balkanski koljac cokoladni djeneral sratko nemam nameru ni da cenim ni da branim....
  • рфкнс

    04.07.2011 18:30
    @Janko
    А ти си иначе чувени ратни херој прекаљен у ратовима, па имаш право да судиш о нечијој храбрости...
    Зна се врло добро какав је хашки суд, а сви они који подржавају тај суд су испрани мозгови. Кад ће НАТО да одговара пред тим судом за убијање српске деце? Никад...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija