Brnabić: Tema uvođenja kovid propusnica još uvek na stolu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Njujorku da je još uvek "na stolu" tema o uvođenju kovid propusnica i navela da je u Srbiji nešto više od 53 odsto populacije vakcinisano.
Brnabić: Tema uvođenja kovid propusnica još uvek na stolu
Foto: 021.rs
"Još uvek je na stolu tema kovid propusnica, koja se, koliko god sam pričala i ovde u Njujorku, koristi da bi se mladi motivisali da se vakcinišu. To nije mera koja će nas zaštiti od zaražavanja, pošto se možete zaraziti i napolju, već je motivišuća mera. Zato apelujem, molim, verujem u građansku solidarnost", rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanja novinara posle obraćanja pred Generalnom skupštinom UN.
 
Kaže da treba da se zapitamo koje su granice individualne lične slobode i šta ona u današnjem svetu u ovim uslovima znači, kao i da li treba preispitati te stvari.
 
"Nemam odgovor i to je pitanje za filozofe i sociologe, i čovečanstvo će se baviti ovim pitanjima. Mislim i oslanjam se uvek na ličnu odgovornost i ozbiljnost, na građansku solidarnost. Verujem i dalje u razgovor, edukaciju i apele, trenutno imamo nešto više od 53 odsto populacije koja je vakcinisana, u centralnim gradskim opštinama u Beogradu već 77 odsto vakcinisanih, tako treba i u celoj Srbiji", rekla je ona, a prenosi RTS.
 
Brnabić je navela da kod mladih od 18 do 30 godina starosti ima samo 21,5 odsto vakcinisanih, što je ljudski poražavajuće.
 
"Moji bratanci su se vakcinisali, pokažite da verujete u to, i da je to bezbedno", poručila je premijerka.
  • xqt

    25.09.2021 18:17
    Od popadije i molitva
    Brnabić: Tema uvođenja kovid propusnica još uvek na stolu

    Čekaju da odleži.
  • Kosančić

    25.09.2021 17:41
    Populizam
    Ako kojim slučajem budu uvedeni, u šta sumnjam, jer je SNS populistička stranka, saopštenje ove odluje AV će poveriti Gordani Čomić, kako bi bes naroda bio usmeren na nju, a ne na nedodirljive.
  • Limanac

    25.09.2021 17:01
    Porazavajuce je i to sto si ti premijer pa sta mozemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.