Opala prodaja benzina

Promet na pumpama opada i sada je oko 20 odsto manji nego prošle godine u isto vreme.

Promet na pumpama opada i sada je oko 20 odsto manji nego prošle godine u isto vreme.

"Litar goriva, sem dizela D-2 koji košta oko 126 dinara, ne može se kupiti ispod 130 dinara, što je oko 1,30 evra. Tako je za pun rezervoar od prosečno 40 litara potrebno izdvojiti nešto više od 5.000 dinara, što je, svakako, ogromna suma za mnoge potrošače", konstatuje Dnevnik. I dok Srbija u mnogo čemu kasni za razvijenim zemljama Evropske unije, kada je cena goriva u pitanju, borba za što viši plasman je primetna.

Litar goriva u Evropi, posebno onoj najrazvijenijoj, jeste skuplji nego u Srbiji jer evropremijum 95 košta od 1,50 pa do 1,90 evra, ali je u Hrvatskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Makedoniji, Poljskoj... jeftiniji i košta manje od 1,30 evra. Cene tog goriva u Austriji, Luksemburgu i Španiji veoma su slične onima na pumpama u Srbiji. Kada je evrodizel u pitanju, Srbija zauzima još više mesto jer je u okruženju, osim u Mađarskoj i Grčkoj, ta vrsta goriva u našoj zemlji najskuplja, a mnogo je zemalja EU u kojima je cena dizela vrlo slična ili nešto malo viša nego u Srbiji.

Ipak, standard građana Srbije i, recimo, Norveške ili Velike Britanije, teško da se može porediti jer su prosečna primanja u tim državama daleko viša od onih u Srbiji, gde je junska plata bila oko 400 evra.

  • 02.08.2011 06:34
    Opala prodaja benzina,naravno gorivo skupo, a jos i nekvalitetno a prosena mesacena primanja su celih 4OO evra, odakle im samo ta cifra..

    a kako se moze nasluti i pretplatnika za fiksnu telefonije ce biti sve manje i manje, em su podigla cena *usluga* pretplata na 507 din, em su poskupeli impulsi...
    i sta ce se dogoditi, pocece robna trgovina, razmena viskova proizvoda,bar prehrmbenih a za ostalo neki svec
    i onda ko stvara SIVU TRZISNU EKONOMIJU
  • LimanacNS

    02.08.2011 06:07
    Lideri!
    I dalje smo lideri u regionu. Makar po ceni goriva. Udri po stanovnicima! Ko mi je kriv pa nisam na vreme digao sidro i otišao... Sad ću da kupujem gorivo lošijeg kvaliteta, po višim cenama. Tako to ide kod nas.
  • hehe

    02.08.2011 06:06
    svaka cast!
    zivela braca Rusi! treba li jos stogod da im poklonimo?! ne, ne samo vi recite, evo svi vec trce... i kojih 400e cije plate?! ah da, pa od tih koji nam prave taj nepostojeci prosek... GOSPODO DRAGA MANJE KRADITE, PROVALILI SU VAS! kakva lazovska drzava! horor...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija