Roba ne može preko Jarinja

Na punktu Jarinje od sinoć je zabranjen prelazak vozila koja prevoze bilo koju vrstu robe.

Na punktu Jarinje od sinoć je zabranjen prelazak vozila koja prevoze bilo koju vrstu robe.

Vojnici Kfora zabranili su prelazak vozilima koji prevoze čak i lekove, a sa punkta su vraćena i vozila natovarena ogrevom. Vozači su preneli da su im američki vojnici iz sastava Kfora saopštili da imaju naredbu da zabrane prelazak vozila natovarenih robom.

Dozvoljen je prelazak samo putničkim automobilima bez tovara.

Kreće isporuka lekova

Ministarstvo zdravlja Srbije danas će isporučiti potrebne količine lekova i drugih medicinskih supstanci kako bi se pomoglo obolelima na Kosovu,  rekao je ministar Zoran Stanković. "U dogovoru sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, isporučićemo potrebne količine lekova i drugih supstanci i očekujem da tu neće biti nekih većih problema", izjavio je Stanković.

On je naveo da u ovom trenutku u zdravstvenim ustanovama na severu Kosova nedostaju jedinice krvi, kiseonik i drugi lekovi potrebni za zbrinjavanje, pre svega obolelih koji su na dijalizi. Zalihe su, kako je naveo, dovoljne za narednih petnaestak dana.

Nastavak razgovora s Kuperom

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da će razgovori predstavnika Vlade Srbije sa posrednikom Evropske unije Robertom Kuperom biti nastavljeni u utorak kada će, kako je rekao, biti saopšteno više detalja o njima. Situacija ne severu Kosova je relativno mirna, ali napeta, saopštila je komanda međunarodnih mirovnih snaga.

Kuper je nakon sastanka sa Stefanovićem i ministrom za Kosovo Goranom Bogdanovićem otišao u Prištinu. Predstavnici Vlade Srbije su prethodno, iza zatvorenih vrata, tri sata razgovarali sa predstavnicima Srba na severu Kosova, a nakon sastanka Bogdanović je izjavio da će srpske barikade na putevima na severu Kosova ostati tu dok ne bude rešen problem administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje.

  • 3abole me

    02.08.2011 11:33
    Dosta više vesti o toj vukojebini.

    Ovo je novosadski radio, hoću vesti iz Novog Sada i Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.