Đukić Dejanović: Biće kvoruma

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izrazila je uverenje da će na dan glasanja o zakonima o železnici i o javnoj svojini, krajem ovog meseca, biti obezbeđena većina poslanika koji će se izjasniti za usvajanje tih propisa.
Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izrazila je uverenje da će na dan glasanja o zakonima o železnici i o javnoj svojini, krajem ovog meseca, biti obezbeđena većina poslanika koji će se izjasniti za usvajanje tih propisa. - Na osnovu dosadašnjeg iskustva, uverena sam da će većine biti na dan za glasanje, a mogli smo da organizujemo i juče da je bude. Ipak, ne smeta da se odloži i da se pokuša da se napravi kompromis kako bi sa što većem većinom usvojili te zakone - kazala je Đukić Dejanović.

Savez vojvođanskih Mađara nije juče dao kvorum za početak glasanja jer nisu prihvaćeni njihovi amandmani kojima traže da veći deo železničke infrastrukture na teritoriji Vojvodine bude u svojini te pokrajine, kao i da se osnuje privredno društvo koje bi upravljalo tom infrastrukturom.

Slavica Đukić Dejanović je istakla da je juče pomerila dan za glasanje "kako bi još jednom ocenili šta je najbolje za gradjane Srbije u vezi sa tekstom zakona o kom je trebalo da se izjasni". Ona je navela da će od 22. septembra na dnevni red Skupštine Srbije doći zakoni o železnici i o javnoj svojini i istakla da zakonima o javnoj svojini i o restituciji treba da se ispravi višedecenijska nepravda, ali da ne sme ispravljanjem jedne nepravde da se nanese druga.

Ona je govoreći o zakonu o javnoj svojini rekla i da su potrebne sugestije Vlade Vojvodine i poslanika oba parlamenta. Upitana da li će do kraja septembra biti usvojen rebalans budžeta kako je obećano predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda,  Đukić Dejanovićeva je kazala da Vlada Srbije radi na tome, da će ga najverovatnije završiti do kraja meseca, a da će se Skupština time baviti ili krajem septembra na vanrednom zasedanju ili će to biti prva tačka redovnog zasedanja.
Ona je rekla i da rad pralamenta neće biti ugrožen zbog najava poslanika koji su na duplim funkcijama da se odriču poslaničkog mandata.
  • зики

    13.09.2011 16:50
    кворум
    Кад то тврди главна спонзоруша што јој не би веровао.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.