Dačić: Duple funkcije nisu izvor korupcije

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da problem korupcije u zemlji neće biti rešen ukidenjam duplih funkcija i upravnih odbora jer, kako je ocenio, oni nisu izvor korupcije, već samo njen prateći element.
Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da problem korupcije u zemlji neće biti rešen ukidenjam duplih funkcija i upravnih odbora jer, kako je ocenio, oni nisu izvor korupcije, već samo njen prateći element. Dačić je ocenio da se sa pričama o duplim funkcijama i upravnim odborima pokušava da skrene pažnja sa pravih problema i kao primer naveo Veliku Britaniju i Nemačku, gde je dozvoljeno obavljanje duplih funkcija.

"Nije to bio izvor korupcije i ukidanje duplih funkcija ga neće rešiti. Nemojte da zatvaramo oči i da se pravimo ludi. Treba da se zapitamo koliko su pojedine stranke bile zastupljene u medijima i koliko košta održavanje skupa na Trgu Republike", rekao je Dačić. Ministar se složio sa ocenom da problem može da se reši profesionalizacijom i departizacijom, ali da je pre svega potrebno obratiti pažnju na one pozicije na kojima se donose odluke, jer, kako je rekao, nema korupcije bez mogućnosti donošenja odluka.

"Transparentnost Srbija" ocenjuje da su, uz javne nabavke, političke partije najveći izvor korupcije, pa se zalaže za oštru kontrolu njihovih finansijskih tokova. Oko 350 evra - suma je koju građanin Srbije godišnje da za podmićivanje. Naviku da potplati policajca, doktora ili profesora ima svaka deveta osoba, pokazuju istraživanja.
  • rastko

    14.09.2011 06:11
    zamazivanje
    kako vas nije sramota da to izjavite,pa ako imate jednu fotelju bar drugu dajte nekom školovanom biću,nek i on živi od svoje plate,snobovi jedni!
  • nemanja

    13.09.2011 22:18
    lupa ko maksim po diviziji
    hahahahaha bas me je nasmejao, neeee crveni ja koji radim u ribarnici korumpiran!
  • Kofer

    13.09.2011 22:15
    Samsonite
    Korumpirani smo u svim sverama da gore ne može, a najbolje mi je kad ovapoštenjačina bistri o tome, ko o čemu k.... o poštenju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija