Više od 80 lekara iz Srbije zarobljeno na aerodromu u Frankfurtu zbog štrajka

Grupa lekara koja se vraćala sa kongresa u Lisabonu, oko 60 ginekologa i više od 20 ortopeda, nije uspela da se vrati u Srbiju.
Više od 80 lekara iz Srbije zarobljeno na aerodromu u Frankfurtu zbog štrajka
Foto: Pixabay

Sinoć su krenuli iz Lisabona, presedanje je trebalo da bude u Frankfurtu i potom da se upute za Beograd. Međutim, noć su proveli na aerodromu u Frankfurtu.

Ginekolog Dragan Stajić rekao je za RTS da je u startu kompanija "Lufthanza" kasnila skoro četiri sata.

"Sinoć kada smo došli, avion koji je trebalo da nas preveze dalje faktički je bio tu i već tokom leta pilot je imao kontakt sa njima. Rekli su da neće da nas čekaju, jer je vreme za prelazak u drugi avion kratko i da oni ne mogu da kasne", naveo je dr Stajić.
Navodi da im je rečeno da je problem u tome što veliki deo osoblja štrakuje.
 
"Dodatni problem je što nam nisu dali drugu opciju, bilo kakav smeštaj, ne možemo da uzmemo stvari. Celu noć smo proveli na aerodromu. Sinoć posle 23 časa su zatvoreni šalteri i ne možete nikoga ništa da pitate. Rekli su da nemaju smeštaj, nema ko da izda prtljag, a danas bi trebalo da čekamo više od pet sati da preuzmemo prtljag, jer je u magacinu preko 5.000 kofera", objašnjava dr Stajić.
 
Dodaje da je sledeći let za Beograd, koji im je ponuđen, u ponedeljak oko podneva, a da se sada pojavio neki let oko 11 časova, pa ako bude mesta možda će neko da otputuje tim letom.
 
Prema rečima dr Stajića, "Lufthanza" otkazuje letove za Berlin, Beč, Amsterdam, Hanover, Drezden...
  • Smilja

    28.06.2022 14:12
    @Biljana
    Elita cuti dok im mafijas-autokrata razara/rastura institucije i drzavu? Kakva je to elita objasni mi molim te?
    Elita mora da bude svesna da njihova vrednost uzrocno-posledicno zavisi od institucija i da je njihova duznost da te institucije cuvaju i brane od autokrate Vucica...
  • Dusan Dzigurski

    28.06.2022 13:36
    Razmazeni ljudi
    Cuj, 80 lekara zaglavljeno na aerodromu. Kao prvo, sta radi osamdeset lekara na kongresu u Lisabonu, bilo je dovoljno da ih ode (maksimalno) desetak, da ti zaista nesto nauce. Ako je tamo 80 lekara iz Srbije koliko je onda tamo ukupno lekara, verovatno deset hiljada ili smo mi poslali 80 a iz ostalih zemalja ih je stiglo po tri, pet, sest? I, samo da dodam, koliko se meni samo puta desilo da cekam na aerodromu pa koga briga, moras da cutis i da sacekas. Ali ovi su lekari a ja sam obican nastavnik nemackog jezika pa oni su iznad mene, oni su mali bogovi. Sigurno sam cetiri, pet puta proveo noc na aerodromu pa sam izdrzao i terao napred. Mnogo razmazeni lekari a uz to i korumpirani sto odsto.
  • Милан

    27.06.2022 23:40
    Уместо писања коментара по читав дан тражите посао и можда ћете уштедети да видите Португал. По вашем правопису уштедећете довољно за пет до седам година. Не одустајте не мрачите, позитивци пролазе боље у капитализму. Критикујте и борите се против корупције у вашем окружењу. Борите се за своја права. Негативно коментарисање на интернету под надимцима ће вам најмање помоћи да поправите своју ситуацију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.