Ćuta: Zorana Mihajlović laže, bitni su joj Ziđin i zlato; Aktivisti negiraju da su bili na Starici

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je danas da je iz medija saznao za incident na planini Starici, sa radnikom i imovinom kineske kompanije Ziđin.

Jovanović, koji je i poslanik Skupštine Srbije, je za portal Nova.rs ocenio da to predstavlja kulminacija onoga na šta je upozoravano poslednja tri meseca.

"Zovemo policiju i (ministra unutrašnjih poslova Aleksandra) Vulina već više od mesec dana", rekao je on pitajući se ko su ljudi u fantomkama i sa krimininalnim dosijeima koji obezbeđuju planinu Staricu.

Dodao je da je neophodno zaustaviti sve radove kako bi se rešila ta situacija.
 
Odbacio je optužbe ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, te ocenio da ona "laže i da su joj bitni zlato i interes Ziđina".
 
Ocenio je i da je sve što se dešava posledica njene neodgovornosti.
 
Pozvao je Ziđin, Vulina, Mihajlović, meštane i aktiviste na hitan sastanak, te podsetio da je sastanak skupštinskog Odbora za životnu sredinu u četvrtak.
 
Ponavio je da želi hitnu zajedničku konferenciju za štampu sa Mihajlović i da ona to odbija.
 
Kineska kompanija Ziđin (Serbia ZiJin Copper) saopštila je prethodno da je na planini Starica "grupa kampera" pretukla njenog radnika i zapalila opremu vrednu pola miliona evra.
 
U saopštenju su naveli i da je do tog incedenta došlo prošle noći, oko 23.00 sata, u reonu Severnog Revira i da očekuju brzu reakciju nadležnih.
 
Potom je Mihajlović pozvala institucije da zbog toga hitno reaguju, te navela u saopštenju da "Ćutini protestanti i takozvani aktivisti ugrožavaju nedeljama bezbednost radnika i prete oružjem".
 
Aktivisti: Ne znamo ko je zapalio mašinu Ziđina, nismo bili tu
 
Aktivisti koji na planini Starica tri meseca "kampuju" čuvajući je od miniranja su naveli da sinoć nisu bili na toj planini i da ne znaju ko je zapalio mašinu kineske kompanije Ziđin, objavio je Danas.
 
Oni su u subotu, kao i nekoliko večeri unazad, oko 20.00 napustili kamp.
 
"Mi već nekoliko noći unazad nismo na Starici i ne noćimo u kampu jer tokom noći nema miniranja, a na Starici smo samo da bi sprečili miniranje", rekla je aktivistkinja Irena Barbulović
 
Kazala je da oni ne znaju ko je zapalio mašinu Ziđina i da ne znaju ni ko je razrušio njihov kamp.
 
"Možemo da naslućujemo i pretpostavljamo ko bi to mogao biti, ali nikog ne možemo i nećemo da optužimo – neka policija radi svoj posao", rekla je Barbulović.
 
Aktivista Mladen Vladić je kazao da su aktivisti, kada su u nedelju pre podne došli u kamp, videli razbacane stvari i uništen kamp.
 
Kineska kompanija Ziđin (Serbia ZiJin Copper) saopštila je prethodno da je na planini Starica "grupa kampera" pretukla njenog radnika i zapalila opremu vrednu pola miliona evra.
 
U saopštenju su naveli i da je do tog incidenta došlo prošle noći oko 23.00 sata, u reonu Severnog Revira i da očekuju brzu reakciju nadležnih.
  • Pera Ždera

    26.09.2022 07:27
    Bušio
    U 23 sata?! Treća smena...tužno, smešno, jadno i naivno.
  • agatoni,aga,akademik

    26.09.2022 07:21
    i
    onda dođe ćuta da zastupa opoziciju i opozicija ostane statistička greška !
  • Dragan

    26.09.2022 06:56
    Sdt
    U Hrvatskoj otkrili fa je Sanader prodao INA pa sad MOL ima 51% ,i naravno svi predsednici kompanije INA su iz MOLa.I sad otkrili da MOL može prodati sve hrvatske rafinerije bez saglasnosti blade Hrvatske(emisija Stanje nacije na RTL Croatia).Šta bi tek otkrili sa NIS i ostalim i Srbiji ?Izgubi žuto i crveno zlato,naftu,gas,vodu,šume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.