Demonstrantkinja: U besu sam pokušala da šutnem Vučićevića, sada spinuje da je povređen

Tokom protesta ispred Informera u zgradu je ušao glavni urednik Dragan J. Vučićević, a na putu do ulaza, jedna od demonstrantkinja mu je prišla i rekla: "Kako smeš", a potom pokušala da ga šutne.
 
 
Reč je o Vladici Čulić, koja za Nova.rs opisuje kako se ceo incident odigrao.
 
"Nas nekoliko drugarica je sedelo u kafiću i pilo kafu. Onda je on pokušao da prođe i uđe u svoju redakciju. Bila sam besna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može da radi, kako ga nije sramota. On je nastavio da ide, a ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povređen vrat, to je budalaština", rekla je Čulić za Nova.rs.
 
Svoje viđenje događaja u izjavi za Informer ispričao je i Dragan Vučićević.
 
"Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije, video grupu demonstranata. U želji da izbegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene vređala me, sve vreme pokušavala da me šutne. Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje", rekao je Vučićević za Informer.
 
On kaže da se ovaj napad desio tačno ispod sigurnosne kamere.
 
"Jedna kratko ošišana devojka, sva istetovirana i sa pirsingom na licu, pritrčala mi je i polila me nekakvom tečnošću dok su me njeni saučesnici vređali i pretili. Nju sam uspeo nakratko da snimim mobilnim telefonom, a čitav incident su kamerom snimili i novinari agencije Beta", dodao je urednik Informera.
 
Vučićević kaže da je napade prijavio policiji, da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podneti prijave protiv napadača.
 
Prethodno je na protestu jedan čovek u civilu nogom udarao u vrata Informera uzvikujući okupljenima da "nemaju čega da se plaše" podstrekavajući ih da nasilno uđu u redakciju, te je došao kordon policije.
Pokret "Ženska solidarnost" protestovao je ispred redakcije Informera zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu.
Zgrada na Terazijama, u kojoj je smeštena redakcija Informera, bila je zasuta jajima, u znak protesta. Okupljeni su skoro dva sata protestovali ispred Informera, a neke od poruka i transparenata bili su: "Hoćemo sigurnost, ne strah" i "Ako je baba trpela, ako je mama trpela, mi nećemo".
  • profesionalac

    30.09.2022 18:39
    Zar je opravdan napad na uglednog novinara ako je neko besan zato sto izvestava objektivno. Vucicevic je poznat i uvazen upravo zato sto iznosi samo istinu i nedrzi nikom stranu.
  • Djura

    29.09.2022 19:16
    Gde će kad sve ovo prodje
    Redakcija na Terazijama...kako je od običnog novinarčića od 2012. do danas došao u krug najbogatijih ljudi Smrdije
  • telepčan NS

    29.09.2022 13:57
    Meta
    Gospođo stvarno nije uredu što ste pokušali da ga šutnete u deo tela gde mu se
    nalazi mozak !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.