Vučić predstavljen kao Hitler "sa brčićima" u hrvatskom listu, stižu osude ministara Srbije

Stižu osude za naslovnu stranu hrvatskog magazina Ekspres, na kojoj se predsednik Srbije Aleksandar Vučić poredi se nacističkim zločincem Adolfom Hitlerom, a Srbija navodi kao fašistička država.
To su osudili ministri u tehničkoj Vladi Nikola Selaković, Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović.
 
Na naslovnoj strani Ekspresa objavljene su, pod naslovom "Hrvatska između tri mini fašizma", fotografije Vučića, premijera Mađarske Viktora Orbana i buduće premijerke Italije Đorđe Meloni sa docrtanim hitlerovskim brčićima, u bojama zastava tih zemalja.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković upozorio je da država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj je zabranjena ćirilica, ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i strahom od suseda, ima najviše razloga da se plaši same sebe i unutrašnjeg ekstremizma.
"Nesporno je da u Hrvatskoj postoje i oni koji se trude da neguju antifašističku tradiciju, međutim oni bi, pre nego što krenu da docrtavaju Hitlerove brčiće na portrete predsednika Srbije, unuka žrtve jasenovačkog ustaškog nacizma, i najviših državnih zvaničnika Mađarske i Italije, i trebalo da se pozabave pitanjem kako je moguće da u 21. veku hrvatska omladina paradira Milanom uz falangističke pozdrave i povike "za dom spremni", zapitao je Selaković.
 
Ministar unutrašnjih poslova Vulin je konstatovao da uporediti unuka ustaške žrtve Vučića sa Hitlerom mogu samo Hrvati.
 
"Ono što je u Srbiji, zemlji Hitlerovih protivnika, uvreda, u Hrvatskoj, zemlji najodanijih Hitlerovih saveznika, može biti kompliment", rekao je Vulin.
 
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je naslovnu stranu Ekspresa kao nastavak medijske kampanje protiv Srbije i Vučića, kao i da takve ilustracije i tekstovi predstavljaju sramotu za magazin i da očekuje od predstavnika vlasti u toj zemlji da reaguju i osude pisanje Ekspresa.
 
"Srbija nikad nije bila fašistička država, niti imala takvu vlast. Svako poređenje Srbije i predsednika Vučića sa fašizmom je zlonamerno i sramno. Nadam se da će hrvatske institucije i političari reagovati i osuditi ovakvo ponašanje i pokazati da se ne slažu sa ostrašćenim napadima i vređanjem Srbije i njenog rukovodstva", istakla je ona.
  • Pera

    02.10.2022 07:56
    Ljubav
    Znaci konacno du poceli da ga stuju u vole. Uneju oni sa iskazu svoja osecanja ali na cudan nacin
  • Marta

    30.09.2022 20:31
    Braco Hrvati!
    Uzmite na Vucka kod sebe, da se osrca kao kod kuce, a da mi danemo dusom malo!
  • Bitka za Odzak

    30.09.2022 20:12
    Bitka za Odzak je poslednja bitka na tlu Evrope u 2 svetskom ratu. Dogodila se 29.maja 1945 god mesec dana posle smrti Hitlera i 28 dana posle pada Berlina i posle kapitulacije Nemačke. U Odzaku su porazene Ustase od strane partizana i konacno kapitulirala Paveliceva NDH . I sada oni da crtaju ovakve slike ? Jadno, lazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.