Vučić: Imam dobrih vesti za Kosovo - jednu saopštavamo danas, drugu za sedam dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Minhenu, gde će danas prisustvovati 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, poručio je sa aerodroma u tom gradu da ga čeka težak i naporan dan.
Vučić: Imam dobrih vesti za Kosovo - jednu saopštavamo danas, drugu za sedam dana
Foto: 021.rs
Dodao je da će razgovarati sa mnogim visokim svetskim zvaničnicima.
"Prošlo je tačno 15 godina od kada su Albanci proglasili nezavisnost tzv. Kosova. Biće dan pun iznenađenja, razgovaraćemo sa (američkim državnim sekretarom Entonijem) Blinkenom, (nemačkim kancelarom Olafom) Šolcom, (francuskim predsednikom Emanuelom) Makronom, (britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom) Kleverlijem, (grčkim premijerom Kirijakosom) Micotakisom i mnogim drugima, i verujem da ćemo se uspešno izboriti za interese naše Srbije", poručio je on iz aviona.
Dodao je da "ima i dobrih vesti koje će nešto danas, a nešto za sedam dana saopštiti građanima Srbije, a tiču se Kosova i Metohije".
 
"Ono što hoću ljudima da kažem je da ćemo čuvati našu zemlju, mir, ali i vitalne nacionalne interese. Nema predaje", poručio je Vučić.
 
Tokom tri dana Minhenske bezbednosne konferencije u hotelu Bajerišer Hof u Minhenu, učesnici će razgovarati i najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, posebno u svetlu ruske invazije na Ukrajinu.
 
"Ključna tema ovogodišnje bezbednosne konferencije biće invazija Rusije na Ukrajinu, kao prekretnica u globalnoj politici i najveći evropski bezbednosni izazov, kao i ostala pitanja", saopštili su organizatori.
Vučić i Kurti u Briselu 27. februara
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastaće se u ponedeljak 27. februara u Briselu u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine, saopštio je šef evropske diplomatije
 
Borel će, uz podršku specijalnog predstavnika EU Moroslava Lajčaka, imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, nakon čega će imati zajednički sastanak, navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da će u fokusu sastanka biti evropski predlog za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.
  • udb-a

    21.02.2023 09:29
    kraljevina Haraba je ona bratska država koja je otpriznala Kosovo..tu je uz Horgoš
  • Zebra

    18.02.2023 10:39
    Šta može dobro da kaže? Da će priznati Kosovo a da će pisati da je to bila bivsa srpska pokrajina… Realno je sve ovo samo cirkus. Da su hteli nešto da urade trebali su se baviti spoljnom politikom, a ne proizvodnjom i prodajom opijata i pravljenjem paravojnih formacija.
  • Slobodan

    18.02.2023 07:37
    Komentari
    Lepo za 15g još nismo čuli. Kakvu tortu nam sada servirate još sladju, sa više šlaga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.