Protest protiv azilanata u Banji Koviljači

Oko dve hiljade građana Banje Koviljače zatražilo je na današnjem protestu u centru grada da azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500, napuste grad.
Oko dve hiljade građana Banje Koviljače zatražilo je na današnjem protestu u centru grada da azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500, napuste grad.

Prema podacima policije u Loznici, trenutno je van Centra za azil u Banji Koviljači, koji ima od 80 do 100 mesta, više od 2.500 azilanata iz Afrike i Azije. Banja Koviljača ima oko 6.000 stanovnika.

Neposredni povod za protest je to što su petorica imigranata iz Avganistana osumnjičeni da su pre nekoliko dana silovali britansku državljanku.

Do sada su više puta ponovljena upozorenja i pozivi lokalne samouprave i njenih čelnika Vladi Srbije i drugim nadležnim organima da se, pre nego što izmakne kontroli, reši pitanje stranih državljana, mahom iz Avganistana i Somalije, pre svega onih koji borave ilegalno, izvan Centra za azil.

  • VE

    06.11.2011 17:03
    Gledao sam na TV kako jedan azilant iz Avganistana priča Srpski sa poznatim akcentom. Naravno traži azil i nema nikakve dokumente. Da li će nas stvarno uvek neke budale namagarčiti da verujemo da su Avganistanci prešli milione kilometara da bi tek u Srbiji bili uhvaćeni. Ili su to već čuvene Aškalije, Egipćani i ostali sa bratskog Kosova?
  • DNS

    06.11.2011 15:16
    Uzhas..
    Fenomenalno kako svi (i mediji , strane i nase) cute o ovom ogromnom problemu..koji je mnogo dublji nego sto bi covek pomislio iz ovog texta..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija