Traže da odu u zatvor da bi preživeli

Čak 125 radnika surduličke fabrike elektro motora za automobilsku industriju "RS Partners Pes", koji su u štrajku zbog neisplaćenih zaostalih zarada, traže od ministarke Snežane Malović da zajedno sa svojim porodicama budu osuđeni na zatvorske kazne da bi preživeli.
Čak 125 radnika surduličke fabrike elektro motora za automobilsku industriju "RS Partners Pes", koji su u štrajku zbog neisplaćenih zaostalih zarada, traže od Ministarstva pravde i ministarke Snežane Malović da zajedno sa svojim porodicama budu osuđeni na zatvorske kazne da bi preživeli.

"Mi smo 19 meseci u štrajku. U međuvremenu svi smo protivzakonito dobili otkaze. Pa, pošto nismo u mogućnosti da izdržavamo svoje porodice, tražimo da zajedno sa njima idemo u zatvor", kaže štrajkač Dragan Đorđević. On je objasnio da su radnici krivi zato što, bez obzira na višegodišnji radni staž, svojoj deci ne mogu da obezbede elementarne uslove za život. Radnici od Ministarstva pravde i ministarke zahtevaju da budu osuđeni na privremene kazne zatvora sa poluotvorenim sistemom, koji podrazumeva štrajk u fabrici do 14 časova, a posle toga odlazak u zatvor.

Violeta Đorđević, član Štrajkačkog odbora, kaže da je svih 125 radnika dobili otkaze tako što su im radne knjižice poslate na kućne adrese.

Na pitanje da objasni sudbinu 125 otpuštenih radnika koji i dalje štrajkuju, Slađana Jović, finansijski direktor "RS Partners Pes", kaže da joj nije poznato ko su ti radnici. "Fabrika normalno radi. Ovde, ispred zgrade, svakoga dana dolazi neka grupa građana koji apsolutno nisu naši radnici. Ne znam sta oni tu traže", kaže direktorka Jović. Ona je takođe rekla da u fabrici trenutno radi 57 radnika i da se, zbog potreba narasle proizvodnje uskoro planira zapošljavanje još 50 radnika.

  • зики

    07.11.2011 19:51
    затвор
    све су то тековине 5.октобарске револуције.
  • Lalla

    07.11.2011 17:42
    jedno od resenj..
    Jovo Vujanovic neki dan na ovoj strani preporucio;da se individualni potrosaci gasa prilagode mogucnostima!!!!!!!!!....
    Evo jednog resenja;
    Da gradjani sami sebe i svoje porodice premeste u zatvor....da bi prezsiveli i nebi se smrzli!!!!!!!!......
    Istovremeno gasna pumpa,prekoputa najlon pijace dobro napreduje!!!!!!!!!!!!,,,,,,
    Druze Tito,skrenusmo sa puta;
    Sad nas je@ i Kurta i Murta!!!!!!!!....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.