Vlast poručila Draškoviću da "spusti loptu"

Predstavnici vrha države razgovarali su u ponedeljak sa liderom SPO Vukom Draškovićem i predočili mu da će, ako želi da njegova stranka ostane u vladajućoj koaliciji, morati da poštuje i zastupa državnu politiku.

Predstavnici vrha države razgovarali su u ponedeljak sa liderom SPO Vukom Draškovićem i predočili mu da će, ako želi da njegova stranka ostane u vladajućoj koaliciji, morati da poštuje i zastupa državnu politiku.

Kako pišu Novosti, to je usledilo pošto je predsednik SPO javno i gotovo svakodnevno tražio promenu zvanične politike prema Kosovu i Metohiji, koja je zasnovana na Ustavu Srbije. A kap je prelila čašu kada je Drašković potpisao proglas "Preokret" sa opozicionom LDP.

Vukovo napuštanje kosovske politike bilo je na dnevnom redu i prošle sednice Vlade Srbije na kojoj je Ivica Dačić zatražio od partnera iz DS da "smire Draškovića". Cvetkovićev kabinet je, uprkos zahtevu SPO da se preokrene zvanična politika prema Kosovu, kao i odluci ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina da zatraži ostavku ministra policije, a koji nisu poljuljali Vladu Srbije, spreman da "trucka" do kraja mandata.

I pored stavova lidera SPO Vuka Draškovića, njegov ministar Srđan Srećković na sednicama Vlade ne "minira" nijednu odluku u vezi sa južnom pokrajinom. - Verujem da će, uprkos pripremama za izbore, preovladati odgovornost koju zahteva vreme u kome očekujemo dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU - rekao je Srećković za Novosti.

  • Marija M

    09.11.2011 07:31
    Prave cirkus od politicke scene, neka se povu, nisu vise ni malo zanimljivi!
  • tigar

    09.11.2011 01:03
    Vuk je toliko zanemariv faktor u politici Srbije da je smešno i početi temu o njegovom nastupu bilo gde.
  • Sofronije

    08.11.2011 16:55
    Jasno je kao dan da se oni sprdaju sa ovom zemljom i sa ovim narodom, vreme je da ova vlada ide u prošlost..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.